В Ужгороді за два дні обміняли понад 3 тисячі ламп розжарювання на світлодіодні

В Ужгороді за два дні обміняли понад 3 тисячі ламп розжарювання на світлодіодні

 

Понад 3 тисячі ламп розжарювання на світлодіодні обміняли в Ужгороді за два дні. Про це Суспільному розповів керівник Закарпатської дирекції "Укрпошти" Сергій Калій. За його словами, з 6 лютого обміняти лампи можна буде в усіх районах області.

Три хвилини триває процедура обміну ламп, каже операторка ужгородського поштового відділення Оксана Мучичка. "Все просто. Людина приходить, дає ідентифікаційний код та паспорт. Ми вводимо це і міняємо п’ять лампочок: п’ять на п’ять. По "Дії" теж реєструвалися. Приходять, вводимо ідентифікаційний, в додатку "Дія" вже є дані і видаємо лампочки, які людина собі замовила. Є з широким цоколем та з вузьким", — розповіла жінка.

Обміняти лампи розжарювання на світлодіодні прийшла ужгородка Ганна. "Дала паспорт, старі лампочки, а в замін — нові. Це вся процедура. Я дуже задоволена, що міняють ці лампочки, тому що це вигідно", — каже відвідувачка.

За два дні, 31 січня та 1 лютого, в Ужгороді охочі обміняли понад три тисячі ламп у поштових відділеннях. Розповів керівник Закарпатської дирекції "Укрпошти" Сергій Калій. За його словами, проєкт обміну стартував в Україні 30 січня, в Ужгороді — 31-го.

"Це проєкт, який втілюється в життя і реалізується за допомогою Євросоюзу, Єврокомісії. В Україні патронатом цього проєкту є Міністерство цифрової трансформації та Міністерством економіки. Безпосереднім оператором цього проєкту є ми — "Укрпошта". Ми отримуємо першу хвилю заміни. Це біля 600 тисяч лампочок. У цілому ми очікуємо значно більші обсяги. Якщо Євросоюз декларував загальну кількість лампочок на всю Україну близько 50 мільйонів, то частка в Закарпатській області близько 2 мільйонів лампочок безпосередньо буде запропоновано для обміну", — розповів чоловік.

За словами Сергія Калія, у відділеннях пошти єлампи двох видів — з цоколями Е27 та Е14 різних виробників. "Лампи ми отримуємо широкого асортименту. Тобто вони можуть бути різні по конфігурації, різні по своїй потужності, від різного виробника та країни. Тому що постачальниками є багато країн Європейського Союзу. Вони всі сертифіковані, всі екологічні, якісні. Навіть якщо в когось виникнуть якісь проблеми, трапляється, лампочка якась дефектна чи з якихось причин вона не світить. Повернувшись на поштове відділення, ми цю лампочку поміняємо на справну", — каже директор.

Обміняти лампи розжарювання на світлодіодні можна в будь-якому відділенні Ужгорода з 8-20.00. з 6 лютого це можна зробити також в інших районах області.

 

01 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів