У Батьові відновлюють частину транспортного хабу

У Батьові відновлюють частину транспортного хабу
Дорожні служби в краї працюють і вдень і вночі, щоб упоратися із максимальними обсягами будівельних робіт, відремонтувати якомога більше кілометрів закарпатських доріг до настання осені, а з нею і дощів.

 

Так, три десятки фахівців оновлюють найдовший у Закарпатській області (312 погонних метрів) і один із найдовших в Україні шляхопроводів, повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький. Знаходиться він у с.Батьово в межах автомобільної дороги державного значення М-25 КПП «Соломоново» - Велика Добронь - Яноші з під’їздом до КПП «Косино». Понад 39 км автошляху цьогоріч відновлюють завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Шляхопровід у Батьові — це потужна мостова споруда, що пропускає одну магістраль над іншою, зокрема, над залізничними коліями. Його збудували 37 років тому, а комплексно ремонтують – вперше», - прокоментував Мирослав Білецький.

Підрядник вже влаштував дорожнє полотно на правій смузі шляхопроводу, по ній вільно рухається транспорт. На початку серпня стартували роботи на лівій смузі. Тут армують основу та заливають бетоном монолітну плиту.

До цього на відновлюваному відрізку зняли та замінили старе асфальтне покриття та монолітну плиту, армували всі прольоти, зробили водовідведення, яке продовжить життя дорожнього полотна на роки. Згідно з даними Служби автомобільних доріг у Закарпатській області воду зі споруди прибиратимуть через дренажну систему та комплекс водостоків: вода по вмонтованих у покриття трубах стікатиме до крайніх опор, а далі до резервуарів.

«Батьово – потужний транспортний хаб у Закарпатті. Тут розгалужена мережа залізничних вузлів і автодоріг, що ведуть, у тому числі, до державного кордону», - зазначив перший заступник очільника краю.

Закарпатська ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів