В Ужгородському національному університеті презентували міжнародний проєкт

В Ужгородському національному університеті презентували міжнародний проєкт

 

Ідея «Skills2Scale» полягає в тому, щоб шляхом сприяння розвитку культури інновацій та підприємництва в закладах вищої освіти (закладах-партнерах), а також шляхом розвитку міцних партнерських відносин із зовнішніми зацікавленими сторонами в сфері технологій «Beyond 5G», урядових організаціях, наукових колах розробити та впровадити передові інноваційні та підприємницькі освітні програми, які нададуть студентам можливість розвивати та запускати власні стартапи в технологічному просторі «Beyond 5G», – розповіли в університеті.

Студенти матимуть можливість отримати доступ до сучасного навчання, наставництва та можливостей фінансування, консорціум сподівається розвинути нове покоління підприємців, які сприятимуть інноваціям та економічному зростанню в регіоні.

«Skills2Scale – це проєкт, розроблений для надання вищим навчальним закладам можливості відігравати провідну роль у розробці та впровадженні мереж і програм Beyond 5G. Завдяки ряду заходів, таких як навчальні програми, заходи з рівного навчання, наставництво та прискорення, проєкт має на меті надати ВНЗ знання, навички та мережі, необхідні для підтримки розвитку екосистеми Beyond 5G. Метою проекту є сприяння інституційному залученню та змінам, зміцнення партнерства, сприяння розвитку інновацій та бізнесу, підвищення якості інноваційної та підприємницької освіти та підтримка обміну знаннями. Важливо, що наші працівники в цьому проєкті будуть долучені до впровадження найновіших технологій», – зазначив ректор Володимир Смоланка.

Виконання проєкту від Ужгородського національного університету забезпечують наступні структурні підрозділи: факультет інформаційних технологій, стоматологічний факультет, біологічний факультет, фізичний факультет, Навчально-науковий інститут хімії та екології, Стартап-центр УжНУ та науково-дослідна частина. Стартап-центр УжНУ та науково-дослідна частина щороку забезпечують організацію та проведення Конкурсу інноваційних ідей «Стартап –УжНУ» студентів, аспірантів та молодих вчених.

 

«До нашого проєкту залучені  як викладачі, так і студенти із цих  структурних підрозділів. Адже  саме в цих підрозділах будуть реалізовуватися навчальні компоненти та програми для підготовки інновацій в системі 5G. Також дуже важливим є співпраця з бізнесом та органами влади в рамках проєкту», – наголосив проректор із наукової роботи УжНУ Іван Миронюк.

Для виконання проєкту планується співпраця із зовнішніми зацікавленими сторонами в сфері технологій Beyond 5G, урядовими організаціями, підприємствами та науковими установами. 

Зокрема, з представниками Закарпатської обласної військової адміністрації, Ужгородської міської адміністрації,  Агенції регіонального розвитку Закарпатської області, Індустріального парку «Ужгород, представниками заводів компаній  «Джейбіл» та «Ядзакі», національними операторами мобільного зв’язку «Vodafone», «Kyivstar» та «Укртелеком», інтернет-провайдером УжНЕТ, представниками Толк Закарпаття ЕнергоЗбуту, Інституту електронної фізики та Інститутом проблем машинобудування  імені А. М. Підгорного НАН України.

«Коли ми говоримо про наші завдання – вони унікальні. Вважаю, що ми знаходимося  в ідеальному місці впровадження 5G. Ми вже маємо велику базу даних:  75 партнерів з нашого регіону, які готові співпрацювати з нами. Проєкт має потужних міжнародних партнерів: Політехнічний університет Валенсії, Технічний університет Ліберця, Ужгородський національний університет, Лапландський університет, Грецька премія в галузі підприємництва, Національний центр наукових досліджень Demokritos, Fogus Innovations & Services P.C. та два асоційовані партнери: Фонд регіонального розвитку Центральної Македонії  та Католицький університет Португалії», – зазначила координаторка проєкту, завідувачка кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології Надія Бойко.

 

18 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів