Порошенко на передовій поспілкувався з бійцями: робимо все, щоб оснастити хлопців перед контрнаступом

Порошенко на передовій поспілкувався з бійцями: робимо все, щоб оснастити хлопців перед контрнаступом
Петро Порошенко побував на передовій на південному фронті і передав захисникам військове спорядження - зокрема, засоби зв’язку, Старлінки, дизельні генератори.

 

«Ми не розкриваємо, де це, але робимо все для того, щоб краще оснастити тих, хто найближчим часом має відповідно до наказів перейти в контрнаступ», – говорить Порошенко.

«Ви чуєте вибухи. Це працює наша арта, РСЗО, відповідає ворогам за знищення українських міст, сіл, селищ. Проїхав по селу – не залишилося жодної цілої хати. Прямо в стінах стирчать залишки ракет. Російські дрони намагаються робити коригування вогню. Активно присутні засоби радіоелектронної боротьби», – зауважує Порошенко. 

Він наголошує: Збройні Сили України потребують народної підтримки – «щоб вони також мали дрони, щоб вони мали інформацію для артилерії.  Щоб вони мали засоби радіоелектронної боротьби для того, щоб садити ворожі дрони. І для того, щоб вони мали ресурси і можливості для переходу у контрнаступ». 

 

«У наших хлопців майже немає кульових поранень, снайперських поранень. Всі наші втрати – 90% від артилерії. Сьогодні нам треба знайти і привезти  засоби радіоелектронної боротьби, в тому числі і проти російських БПЛА «Орлан», дрони для кращої координації з артилерією, і контрбатарейні засоби. Все для того, щоб артилерія мала достатню кількість боєприпасів, достатню інформацію, куди стріляти, і знищувала ворога», – пояснює Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з волонтерами ГО «Справа Громад» купляють техніку для ЗСУ – це зокрема пікапи, вантажівки та військові бронемашини, а також БПЛА. «Ми робимо все можливе для того, щоб зробити кожну вашу копійку максимально ефективною. Знаходимо за найбільш конкурентними цінами те, що в першу чергу потрібно нашим воїнам. І доплачуємо половину цієї вартості, щоб ви могли за ваш внесок купити вдвічі більше для українських військових», – зазначає Порошенко. 

«Завжди заряджаюся в спілкуванні з нашими воїнами. Цього разу, що ще більше тішить, говорили вже не просто про захист від агресора, а про контрнаступ. Хлопці воєнних таємниць на камеру не видають, але передають привіт мешканцям поки що окупованого Херсону. У російських окупантів земля горітиме під ногами! Тому приклад —точне влучання у склади в Новій Каховці. Привіз хлопцям те, що вони замовляли, що полегшить їм ці важливі задачі», - ділиться емоціями Порошенко. 

«Бойовий дух, моральний дух бійців високий. Не має бути місця росіянам на українській землі. Земля має горіти в них під ногами. І тут в очах наших воїнів я побачив, що саме так і буде», – резюмує п’ятий Президент. 

4 липня Петро Порошенко повідомив про те, що партія з 11 нових бронемашин MLS SHIELD італійського виробництва буде поставлена у Десантно-штурмові війська України. Це перший випадок, коли нову бойову бронетехніку продають волонтерам і благодійникам – сказав Порошенко, який побував на підприємстві в Італії і показав ці машини. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вже вніс 50 млн грн авансу.

Підтримка Збройних сил України – наразі пріоритет благодійної діяльності Петра Порошенка. З 24 лютого на потреби армії витрачено близько півмільярда гривень. 

За ці кошти були придбані тисячі бронежилетів та кевларових шоломів, зброю (зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше), автомобілі на потреби фронту, тепловізори, дрони, прилади нічного бачення, електрогенератори, цифрові радіостанції, старлінки, військовий одяг, турнікети, натівські аптечки, системи очистки води, засоби для будівництва фортифікаційних споруд, пальне, продукти харчування (в тому числі велика кількість зерна і продуктові набори як для військових, так і для мешканців визволених міст).

 

 

12 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів