До уваги переселенців, які проживають в Ужгороді!

До уваги переселенців, які проживають в Ужгороді!

 

Управління охорони здоров’я та цивільного захисту населення Ужгородської міської ради нагадує, що медичну допомогу вимушено переміщені особи можуть отримати у всіх комунальних медичних установах міста – сімейних амбулаторіях, міській поліклініці, міських лікарнях на вулицях Олександра Грибоєдова, 20 та Минайській, 71, міській дитячій лікарні, у пологовому будинку, - інформує Ужгородська міська рада.

Для отримання безкоштовних ліків, які є у переліку державної програми «Доступні ліки», можна звернутися до сімейних лікарів Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги або ж звернутися до профільних спеціалістів міської поліклініки.

Також в Ужгороді працює сервісний центр Товариства Червоного Хреста України із надання внутрішньо переміщеним особам різних видів допомоги (набережна Незалежності, 6): комплексної медичної, фармацевтичної, соціальної допомоги, консультацію психолога. У центрі проводять прийом пацієнтів сімейні лікарі, за потребою – профільні лікарі, психолог, фармацевт. Якщо є потреба у медикаментах і у сервісному центрі вони є – ліки надають безкоштовно. Для цього ВПО мають звернутися у Центр та надати туди довідку про реєстрацію.

Крім того, можна звернутися й у волонтерську клініку сімейної медицини «InterFamily» (Ужгород, вул.Митна, 25 Г), у якій сімейні лікарі та вузькопрофільні спеціалісти надають медичну допомогу внутрішньо переміщеним особам, призначають лікування та надають пацієнтам безкоштовно медикаменти, які є у наявності.

 

27 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів