«Ортутайські вечори»: у Берегові прослухали лекцію про давні греко-католицькі родини

«Ортутайські вечори»: у Берегові прослухали лекцію про давні греко-католицькі родини
У Греко-католицькому центрі ім. Елемира Ортутая в м. Берегові 25 листопада відбувся черговий захід у рамках програми «Ортутайські вечори». Перед студентами з лекцією на тему «Стародавні греко-католицькі родини у світлі хронік» виступив пастор реформатської церкви, що перебуває на заслуженому відпочинку, краєзнавець, генеалог Лайош Йовзан, який представив матеріали своїх досліджень.

 

У берегівському Греко-католицькому центрі прагнуть забезпечити для студентів середовище, що сприяє їхньому духовному зростанню, професійному розвитку, ширшій обізнаності в різних галузях культури. Велику роль у досягненні цієї мети відіграють «Ортутайські вечори», які проводяться щомісяця. Цього разу студенти – мешканці гуртожитку Греко-католицького центру та всі бажаючі також мали можливість прослухати цікаву й захоплюючу доповідь. Присутніх на заході привітав керівник офісу Греко-католицького центру Золтан Вар’ю і закликав до спільної молитви. Після цього з лекцією виступив запрошений доповідач.

Позаду в пастора закарпатської реформатської церкви Лайоша Йовзана, який нині перебуває на заслуженому відпочинку, насичений життєвий шлях у сфері душпастирства. Крім того, він посідає провідну роль у галузі вивчення генеалогічних дерев на Закарпатті. Саме одній із тем його досліджень була присвячена лекція «Стародавні греко-католицькі родини у світлі хронік», під час якої присутні ознайомилися з життям і діяльністю греко-католицьких родин північно-східної частини Угорського королівства. На заході Лайош Йовзан представив результати своєї роботи, яку проводив протягом багатьох років. Лекцію можна прослухати на офіційній сторінці берегівського Греко-католицького центру ім. Елемира Ортутая у Facebook.

Після презентації присутні подякували пастору за цікаву та змістовну доповідь. А відтак у рамках обговорення отримали відповіді на всі питання, які в них виникли. Організатори запрошують усіх бажаючих долучатися до подальших «Ортутайських вечорів», найближчий з яких відбудеться вже в грудні.

(K. K./Kárpátalja hetilap)

 

27 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів