В Ужгороді обговорили проєкт «Промоція та збереження культурної спадщини в Кросно та Ужгороді»

В Ужгороді обговорили проєкт «Промоція та збереження культурної спадщини в Кросно та Ужгороді»
Роботу з ужгородськими школярами над творчим проєктом «Промоція та збереження культурної спадщини в Кросно та Ужгороді» за програмою Транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 підсумували сьогодні заключною конференцією.

 

У рамках проєкту проводився конкурс «Дестинація Ужгород» – на найцікавішу аудіовізуальну презентацію культурно-історичної спадщини обласного центру Закарпаття. У ньому взяли участь чотири десятки школярів, 10 визнали кращими, їх та ще двох за креативність як вільних слухачів залучили до майстер-класів, навчання азам режисури, анімації, написання сценаріїв, роботи з програмним забезпеченням для відеомонтажу тощо. На жаль, через пандемію проєкт дещо розтягнувся в часі і діти так і не змогли побувати на навчанні в Польщі.

На зображенні може бути: у приміщенні та текст «заключна конференция проекту 30.09.2021 PL-BY-UA 2014-2020 KROSNO BWA TRANSCARPATHIAN COMMISSION дестинация ужгород конкурс»

Сьогодні на заключній конференції юних кіномитців привітав заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай, подякував дітям за цікавий, у кожного свій, нестандартний підхід до знятих ними відео, відзначив, що всі зроблені з душею. Передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, наголосив: «Усі ви – молодці! Крім того, що попрацювали, ви – ще й яскравий приклад для своїх друзів, ровесників, як любити, пропагувати своє місто». Василь Васильович побажав дітям успіхів у навчанні, надалі реалізовувати свої подальші проєкти, подякував організаторам, вчителям і батькам.

На зображенні може бути: 7 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

Програмний координатор проєкту, представник ГО «Закарпатська фільмкомісія» В'ячеслав Єгоров подякував дітям за те, що попри карантинні обмеження не падали духом, наполегливо працювали і досягли яскравих результатів.

На конференції представили 4 короткі фінальні роботи школярів (один уже навіть устиг стати студентом). Це – відео про найкреативніші локації Ужгорода, екскурс в історію міста у віршах, пластилінова анімація на тему перших засновників та історична розвідка про понад столітню історію однієї з відомих родин, сучасні покоління якої і зараз живуть в Ужгороді. Автори – Адріан Бреза, Антон Гал, Анастасія Савельєва, Микола Томашівський, Альона Романчак та Христина Мешко.

На зображенні може бути: 6 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні

Представили і фінальний ролик англійською мовою про знакові місця Ужгорода, в окремих кадрах «акторами» знялися учасники конкурсу.

Юним кіномитцям вручили відзнаки за участь у проєкті та набори об'єктивів для смартфона, які дадуть можливість продовжити творчі експерименти. Як відзначив керівник ГО «Закарпатська фільмкомісія» Олександр Мерявчик, уміння працювати з аудіовізуальним контентом стає дуже актуальним у сучасному світі і цілком може стати професією, привести до визнання і конкурентності на ринку праці майбутнього.

Ужгородська міська рада

 

 

30 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів