В Ужгороді відбудеться зустріч, присвячена іконопису України

В Ужгороді відбудеться зустріч, присвячена іконопису України
3 серпня о 17:00 у Закарпатській обласній бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбудеться зустріч «Іконопис України – традиції, духовність, мистецтво».

 

На зустрічі розглядатимуть питання, зокрема, про особливості сучасної української ікони; про те, коли, на чому і як вона пишеться. Говоритимуть на зустрічі і про традиційні методи та новації, і про те, чим приваблює сама ікона та процес її створення, на які роздуми вона наштовхує. З гостями зустрінуться викладачі Фахового коледжу мистецтв ім.А.Ерделі Закарпатської академії мистецтв та отець Ростислав Дерев`янко. А студентка Даніела Поляк прокоментує і покаже наглядно етапи виконання ікони на склі. Окрім цікавого інформативного матеріалу, відвідувачі зможуть оглянути виставку студентських робіт - копій ікон на склі.

Захід з циклу «Сакральне мистецтво Закарпаття» проводиться Благодійною організацією «БФ Дерево мого життя» у плідній співпраці з Фаховим коледжем мистецтв ім.А.Ерделі Закарпаатської академії мистецтв та Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою ім.Ф.Потушняка. Також бажаючі зможуть записатися на майстер-клас з іконопису – «Техніка іконопису. Ескіз ікони ангела», який відбудеться в просторі «БФ Дерево мого життя» 8 серпня вівторок 17:00 за адресою: м.Ужгород, Православна наб.7 Вхід вільний.

 

31 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів