На Закарпатті заборонили відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах

На Закарпатті заборонили відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах

 

 

Синоптики прогнозують підвищення температури повітря по всій країні. Така погода впливає не лише на самопочуття людини, а й на навколишнє середовище, зокрема збільшуючи ризик виникнення лісових пожеж, - інформує Карпатський об`єктив.

 

Щоб запобігти масовим загорянням в екосистемах Закарпаття, Рада оборони області прийняла рішення в умовах воєнного стану заборонити відвідувати ліси і в’їжджати до них на транспортних засобах та іншій самохідній техніці (крім транзитних шляхів).

Обмеження не розповсюджуються на підрозділи ЗСУ, ДПСУ, ДССТ, Держспецзв’язку, Нацгвардії, СБУ, СЗРУ, УДО, МВС, ДСНС, територіальних управлінь ДБР і БЕБ у Закарпатській області, інші військові та воєнізовані формування органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, а також на техніку, що використовується для лісогосподарських потреб.

При цьому вихід організованих груп людей у гори й лісові масиви дозволений тільки в супроводі представника лісової охорони. 

Відповідно до Постанови КМУ від 21.03.2007 р. №507 рішення Ради є обов’язковим для виконання місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, які розташовані на території області, громадянами.

 

 

 

22 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів