Товарообіг в зоні діяльності Закарпатської митниці сягнув понад 60 мільярдів гривень

Товарообіг в зоні діяльності Закарпатської митниці сягнув понад 60 мільярдів гривень
На сьогодні у зоні діяльності Закарпатської митниці акредитовано 6 460 учасників ЗЕД, з яких 1 551 - активно здійснювали зовнішньоторгівельні операції впродовж І півріччя 2023 року. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулось збільшення кількості акредитованих суб’єктів ЗЕД на 825 підприємств.

 

Відтак, за січень-червень п.р. закарпатські митники оформили 67,7 тис митних декларацій, з яких у режимі імпорт – 39,3 тис, експорт – 27 тис та транзит – 1 345 МД. Цьогоріч загальна вартість імпорту становила понад 44,4 млрд грн, що на 40%  більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед переліку основних імпортних товарів: засоби наземного транспорту, реактори ядерні, котли, електричні машини та їх обладнання і частини; апаратура, в т.ч. і телевізійна, для запису або відтворення звуку та зображення, їх частини та приладдя прилади, апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, хірургічні;; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; чорні метали, різноманітна хімічна продукція тощо.

Загалом зовнішньоекономічні операції проводилися з торговельними партнерами здебільшого з країн Євросоюзу. Приміром, імпорт товарів у зону діяльності митниці у звітному періоді здійснювався переважно з таких країн: Чехія, Угорщина, Словаччина, Іспанія, Італія, Німеччина, Румунія, Австрія та інші.

А от загальна вартість експорту за перші 6 місяці п.р. становила 16,3 млрд грн, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Серед основних експортних товарів: зернові культури; насіння і плоди олійних рослин, інше насіння, плоди та зерна; технічні або лікарські рослини; солома і фураж; деревина і вироби з неї, деревне вугілля; меблі; постільні речі, матраци, матрацні основи, диванні подушки та аналогічні набивні речі меблів, світильники; реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої; їх частини; їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь та ін.

Експорт товарів за вказаний період здійснювався в основному в сусідні  країни Євросоюзу, зокрема: Угорщину, Словаччину, Румунію, Австрію, Чехію, Польщу, Німеччину, Італію та ін.

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

11 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів