Обласна бібліотека в Ужгороді запрошує на майстер-клас від київського художника

Обласна бібліотека в Ужгороді запрошує на майстер-клас від київського художника

 

21 квітня о 17:00 запрошуємо на зустріч - майстер-клас з художником Ігорем Землянських!

Митець покаже, як малювати пташку акрилом, а хто захоче зможе повторити. Матеріали надаємо.

Вхід вільний. Реєстрація тут: https://forms.gle/xno9GqrwWg6btrXs7

Захід відбудеться в рамках реалізації проекту "Простір єдності та підтримки ", що фінансується Карпатський Фонд / Carpathian Foundation Fondation de France

Про художника:

Землянських Ігор Іванович народився 9 грудня 1974 року в місті Олександрівськ на Луганщині. У 1980 році переїхав до села Вороньків Бориспільського району на Київщині. Це батьківщина його діда по маминій лінії. Саме дідусь прищепив йому любов до природи, часто водив на прогулянки лісами та луками. Мріяв стати пілотом, але перемогла цікавість до всього живого, особливо до птахів.

Ще під час навчання в школі, публікував свої перші статті на орнітологічну тематику. Одночасно почав малювати птахів. Знаходив час для пернатих навіть під час служби в Збройних силах України (1992-1993 роки).

Рівень знань у молодого художника був настільки високим, що в 1995 році його без відповідної освіти прийняли лаборантом Інституту зоології ім. Шмальгаузена НАН України. Тут він займався кільцюванням птахів, проводив обліки, брав участь у експедиціях і продовжував малювати У 1998 році Ігор Землянських обрав фах вільного художника і почав ілюструвати різні наукові та науково-популярні видання. Перший плакат із малюнком чайки видало Українське товариство охорони птахів у 1996 році. Далі була співпраця з Національним науково-природничим музеєм НАН України, Київським зоопарком, Будинком природи, ботанічними садами, тощо.

Ігор Землянських є автором малюнків птахів у третьому виданні Червоної книги України (2009), ілюстрував із співавторами польовий визначник «Птахи фауни України» (Фесенко Г. В., Бокотей А. А., 2002), «Заповідні куточки Кіровоградської землі», «Заповідні куточки Сумської області», «Заповідні куточки Харківської області», книги проекту «Пернаті друзі»: «Знайомі незнайомці» (2014, 2019), «Вартові ночі» (2015), «Володарі неба» (2016), «Крила над водою» (2021)

 

18 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів