В Ужгороді посадили 30 дубів та 50 платанів

В Ужгороді посадили 30 дубів та 50 платанів

 

30 саджанців дуба посадили в Боздоському парку на Алеї слави. Зробили це до всеукраїнської екоакції "Шевченко єднає Україну". Про це Суспільному розповів директор департаменту міської інфраструктури Ужгородської міськради Віталій Гільтайчук. За його словами, саджанці вирощені з жолудів Дуба Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. В Ужгороді також посади 50 платанів та зробили загальноміське прибирання.

Садили дуби, саджанці яких вирощені з жолудів Дуба Шевченка. Робили це депутати міськради та представники обласного відділу Державної екологічної інспекції. "У нього є коренева система, тому орієнтовно видно, де починається коріння, то треба декілька сантиметрів дати зверху, а решту закопувати. Залежно від того, яка погода, так і визначаємо, скільки разів треба поливати: якщо паде дощ, то не треба поливати", — каже представник державної екологічної інспекції Андрій Питчак.

На Алеї слави посади 20 дубів, ще 10 — по всій території парку. Розповів директор департаменту міської інфраструктури Віталій Гільтайчук. "Ці дуби називають Дуби Шевченка. Вони вирощені з паростків того дуба, де Шевченко ховав свої картини, коли був у Черкаській області. Ці паростки виростили й роздали по всій Україні. Паралельно проводимо місячник довкілля, залучені всі наші комунальні підрозділи", — розповів Віталій Гільтайчук.

На вулиці Богомольця посадили 50 платанів. "У рамках реалізації грантового проєкту проводиться висадка молодих дерев породи платан у кількості 50 штук силами підрядної організації, котра виграла в рамках цього грантового проєкту. З огляду на те, що це нова вулиця, яку нещодавно відремонтували, вона потребує озеленення, бо тут взагалі нема зелених насаджень, тому було прийняте таке рішення. Це велика, широка вулиця, тут є можливість посади. У майбутньому ці дерева мають змогу розростися до великих розмірів", — ділиться Максим Боровіков.

13 квітня в Ужгороді проводили й загальноміське прибирання у парках, скверах, а також на зелених зонах та прибудинкових територіях.

 

13 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів