Військовий з Ужгорода Павло Величко: "Україна — це наше все! Україна варта боротьби!"

Військовий з Ужгорода Павло Величко: "Україна — це наше все! Україна варта боротьби!"

 

Ужгородець Павло Величко з квітня захищає Україну від російських військових. Чоловік — старший солдат та виконувач обов'язків сержанта стрілецького взводу 68 окремого батальйону територіальної оборони Закарпаття. Павло розповів журналістам Суспільного, чому вирішив стати на захист України.

Юрист за фахом, ужгородець Павло Величко 9 місяців захищає Україну від ворога. Стати на захист держави хлопець вирішив ввечері 24 лютого, а зранку 25-го разом з другом Денисом пішли до військкомату.

"Аналізував ситуацію, як відбувається повномасштабне вторгнення. Зрозумів, що росіяни рухаються на столицю, якщо ви рухаєтеся на столицю, то це ніяке не обмежене військове втручання, це абсолютна мета захопити всю Україну. Я розумів, що зброю має взяти якомога більше громадян. Це було абсолютно свідоме рішення. Зранку 25 лютого о 7:00 ми зідзвонилися з Денисом і просто один з одним вирішили, що зустрічаємося біля військкомату. Оскільки ми були цивільними й ніколи не тримали в руках зброю, то ми мобілізувалися до 68 окремого батальйону територіальної оборони Закарпаття як стрільці", — згадує військовий.

Суспільне Ужгород

 

24 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів