Ворожі снаряди влучили в сусідню хату, ми мали кілька секунд, щоб добігти до укриття, — військовий 128-ї бригади Андрій

Ворожі снаряди влучили в сусідню хату, ми мали кілька секунд, щоб добігти до укриття, — військовий 128-ї бригади Андрій

 

Андрій з Буковини — старший солдат у 128-й окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. Коли Росія вторглася в Україну, йому прийшла повістка, і він зразу пішов у військкомат. Про військового розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського легіону.

"Я розумів, що це війна, тому тут усяке може трапитися. Ми дислокувалися в селі на самій лінії фронту, жили в закинутих хатах і потрапили під обстріл із реактивних систем залпового вогню "Град". Це не високоточна зброя, росіяни обстрілювали нею село без розбору. Снаряди влучили в сусідню хату і ми зрозуміли, що маємо кілька секунд, щоб добігти до укриття", — розповів Андрій.

За його словами, наступний снаряд прилетів у їхню хату й зруйнував її. Але вони встигли сховатися, з бійців тільки один отримав неважке поранення в ногу.

"Ворог бив із відстані кілька десятків кілометрів, однак мені доводилося бачити його і вживу – за 800 метрів, коли наш підрозділ був на східному напрямку. Ми стріляли на ураження, не відчуваючи жодного психологічного бар’єру. Тому, що розуміємо – це ворог, і якщо ми не знищимо його, він знищить нас…", — сказав військовий.

За словами Андрія, раніше вони з дружиною жили в цивільному шлюбі, але з початком війни вирішили одружитися.

"Командири дали мені невелику відпустку, так що зараз ми з дружиною вже офіційна сім’я. Можу сказати, що мої безпосередні командири – це нормальні люди, котрі цікавляться солдатами, бережуть їх у бою, тренують на навчаннях. У нас хлопці з різних регіонів України, різного віку й різної освіти, але всі ми живемо як одна велика сім’я", — розповів Андрій.

Суспільне Закарпаття

 

17 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів