Закарпаття: Регіональна комісія ТЕБ та НС рекомендувала перевести навчання в школах на дистанційну форму

Закарпаття: Регіональна комісія ТЕБ та НС рекомендувала перевести навчання в школах на дистанційну форму
Рекомендувати перевести навчання в школах на дистанційну форму – таке рішення сьогодні прийняли на позаплановому засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС. Як повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції є доволі загрозливою, адже помітний інтенсивний приріст кількості інфікованих.

 

Якщо минулі шість тижнів спостерігався спад захворюваності, то за останній — кількість нових виявлених випадків в області зросла на 87%.

«Та найголовніше – хворіють наші діти. Протягом останніх семи днів у 4 рази більше фіксують випадків інфікування COVID-19 серед молодшого населення. У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації провів позапланове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», — зауважив Віктор Микита.

Очільник краю разом із представниками профільних департаментів облдержадміністрації, медичними працівниками, головами РДА та територіальних громад обговорили можливості розв'язання питання щодо зниження кількості захворілих дітей. Єдиний дієвий спосіб захисту від важкого перебігу хвороби – імунізація, але двома дозами вакцини щеплено тільки 0.6% та 5% дітей 12-15 років та 16-17 років відповідно. Сьогодні завантаженість дитячих ліжок, виділених для лікування COVID-19, становить 55%.

Зважаючи на статистичні дані, рішенням комісії рекомендували райдержадміністраціям, виконавчим комітетам місцевих рад терміново провести засідання місцевих комісій з питань ТЕБ та НС і прийняти рішення про переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання. Окремо голова облдержадміністрації зупинився на питанні поширення небезпечного вірусу – полімієліту. Сьогодні зафіксовано новий підтверджений випадок у Закарпатті.

«Дитина, у якої виявили вірус поліомієліту, перебуває в одному із лікувальних закладів Львові. Вона не була щепленою, оскільки батьки відмовилися від імунізації. Робота щодо запобігання поширенню хвороби триває. Вчергове нагадали, що найбільш уразливими до неї є діти», — наголосив Віктор Микита.

Поліовірус може вражати центральну нервову систему, спровокувати параліч, а також стати причиною смерті. Рівень охоплення щепленнями проти цього захворювання в регіоні й досі залишається низьким. І це в той час, коли вакцини безпечні, безоплатні та доступні для кожного.

Закарпатська ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів