В Ужгороді відкрили першу в місті кризову кімнату

В Ужгороді відкрили першу в місті кризову кімнату
В Ужгороді відкрили першу в місті кімнату кризового реагування для постраждалих від домашнього насильства або ж насильства за ознакою статі. Помешкання стане місцем для безпечного тимчасового цілодобового перебування, надання первинної психологічної допомоги та перенаправлення постраждалих до інших надавачів послуг у сфері протидії домашньому насильству – соціальних служб, медичних та юридичних установ. Кризова кімната одночасно може прийняти до 6 осіб.

 

Участь у відкритті кризової кімнати взяли в.о. міського голови, заступник Ужгородського міського голови Вадим Борець, Проєктна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька, директорка департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради Алла Келемец, директор Ужгородського міського центру соціальних служб Іван Фленько, виконавча директорка ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі.

Потрапити до кімнати кризового реагування постраждалі можуть, викликавши поліцію за номером телефону 102, звернувшись особисто до Ужгородського міського центру соціальних служб за номером 616472 або уповноваженої особи департаменту соціальної політики за номером 630103, які підготують направлення. Тут постраждалим гарантується безпека, надається цілодобова кризова підтримка та консультації фахівців.

Залишатися у кризовій кімнаті можна до 10 діб. Після цього постраждалих можуть влаштувати у притулку чи інших спеціалізованих службах, які надають послуги постраждалим від насильства.

Адреса кризової кімнати не розголошується – задля безпеки постраждалих.

Довідково. Кризову кімнату відкрили в рамках проєкту "Трамплін до рівності", його реалізовують Ужгородська міська рада, Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), БФ «Українська фундація громадського здоров'я», ГО «Неємія» за фінансової підтримки Уряду Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем'єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів