"До кінця 2021-го вчителі мають отримати ноутбуки", — чиновник Закарпатської ОДА про цифровізацію

"До кінця 2021-го вчителі мають отримати ноутбуки", — чиновник Закарпатської ОДА про цифровізацію

 

Заступник голови Закарпатської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Олександр Пацкан у ефірі програми "Сьогодні. Головне" розповів про темпи цифровізації на Закарпатті та забезпечення закарпатських вчителів ноутбуками для навчання.

Чи готове Закарпаття до цифровізації та роботи "без паперів"

"Зараз країна активно цифровізується. Ми стаємо одними з лідерів серед європейських держав. Ми змушені йти за вимогами часу. Закарпаття так само активно цифровізується. Режим "без паперів" в нас фактично всюди", — каже Олександр Пацкан.

"Застосунок "Дія" – це вже режим "без паперів". Є велика мета, щоб ми користувалися без паперового документообігу у всіх наших 64 громадах. Закарпатська ОДА вже зараз має безпаперовий документообіг. Міста Ужгород та Мукачево також вже користуються таким видом документообігу", — розповів чиновник ОДА.

Чому "Дію" на Закарпатті ще не приймають у держустановах, комунальних закладах, медичних установах

Олександр Пацкан розповів, чому "Дію" на Закарпатті ще не приймають у держустановах, комунальних закладах, медичних установах: "Зараз ми це активно впроваджуємо. З’явилася в нас субвенція на ноутбуки, на інтернет, і досить багато часу займає впровадження цих субвенцій, а це важливо тому, що без інтернету ми фактично не можемо впроваджувати цифрову державу. Але кожного дня "Мінцифри" задає нам такий темп, що ми змушені йти в ногу з часом", — каже посадовець.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів