30 дерев'яних церков Закарпаття потрапили до міжнародного туристичного маршруту

30 дерев'яних церков Закарпаття потрапили до міжнародного туристичного маршруту
Днями, у Жовкві було презентовано новий українсько-польський транскордонний туристичний маршрут "Карпатський шлях дерев’яної архітектури".

 

Як розповіла керівниця Асоціації «Єврорегіон КАРПАТИ – Україна» Наталія Савка, до туристичного маршруту потрапили 95 автентичних дерев’яних храмів українського та 130 польського прикордоння. Серед них пам’ятки, віднесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

У межах цього проєкту також розробили стратегію розвитку та промоції «Карпатського шляху дерев’яної архітектури» і вже підготували для її реалізації короткі описи та фотоматеріали для 45 об’єктів із українського карпатського прикордоння та 20 – із польського.

9 туристичних шляхів на території Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей України, проходячи які, туристи зможуть ознайомитися із 30 пам'ятками сакральної архітектури на Закарпатті, 30-ма – на Франківщині та 35-ма – на Львівщині. Ще дев’ять локальних шляхів розроблено для території польського прикордоння – у Підкарпатському воєводстві Польщі.

Mukachevo.net

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів