Засідання членів Ради голів ОСББ, ЖБК та БК в Ужгороді: про що говорили?

Засідання членів Ради голів ОСББ, ЖБК та БК в Ужгороді: про що говорили?
Члени Ради голів ОСББ, ЖБК та БК провели спільне засідання з представниками депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою, екології та комунальної власності. Протягом 2015-2020 років із бюджету міста виділили значні кошти на капітальний ремонт житлового фонду – понад 74 мільйони гривень. У 170 будинках ОСББ ремонтні роботи вже виконали і окремі будинки отримували допомогу на декілька видів робіт, хоча чимало співвласників будинків ще досі її чекають. Зараз в Ужгороді потребують ремонту 166 покрівель, у 59 будинках необхідно відремонтувати водопровідно-каналізаційні мережі, у 46 – електрощитові, у 116 – ліфти.

 

Нове Положення має забезпечити рівні права усіх співвласників багатоквартирних будинків на отримання допомоги. Депутати вислухали позиції представників об’єднань про встановлення порядку черговості з урахуванням, скільки років тому зведено житло, який розмір внесків співвласників, яку допомогу на капремонти в останні роки отримали, який у будинку дах – плоский чи шатровий.

Особливо бурхливо обговорювали ремонти ліфтів і вирішили окремо розглянути це на депутатській комісії, залучивши представників ліфтових господарств, експертів та внести пропозиції після додаткового вивчення нормативних актів. Розглядали і питання першочергового включення будинків до плану капремонту, критерії для включення у другу чергу і які багатоповерхівки вже не зможуть отримати таку допомогу. Частка співфінансування робіт співвласниками у різних випадках конкретизована – 20% або 40% очікуваної проєктно-кошторисної вартості робіт.

У Програмі виділені види робіт, які будуть включати у Програму капітального ремонту житлового фонду: капітальний ремонт покрівель, ліфтів, електрощитових, заміна каналізаційних випусків. Проєкт Положення із запропонованими доповненнями ще раз розглянуть на засіданні профільної депутатської комісії та на сесії Ужгородської міської ради.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів