Роман Блох виготовляє екоіграшки із деревини на Закарпатті (ВІДЕО)

Роман Блох виготовляє екоіграшки із деревини на Закарпатті (ВІДЕО)
Екоіграшки вже рік виготовляє родина Блох на Ужгородщині. Переїхали вони в Україну півтора року тому. До цього часу жили в Німеччині. Іграшки роблять із п’яти видів деревини. За словами майстра Романа Блоха, замість одного використаного дерева – саджають три нові.

 

"Нам тут дуже подобається, — сказав майстер Райнгард (Роман) Блох. — Ми відчуваємо себе комфортно. Потрохи адаптовуємось. Тут дуже привітні люди. Культура нам близька. Нас все влаштовує".

Екоіграшки почали виготовляти, за словами Романа Блоха, після того, як захотіли купити в подарунок екологічну іграшку в місцевому магазині, але не знайшли такої. Тільки кілька варіантів китайського або польського виробництва.

"Ми спитали, чому немає жодної іграшки місцевого виробництва, продавчиня відповіла, що є один місцевий виробник, але його продукції наразі немає. Ми здивувались, адже у Карпатах повно деревини. Так виникла перша ідея", — розповів чоловік.

Майстерню чоловік зробив у себе у дворі. Разом із двома працівниками та сином виготовляють іграшки з різних видів деревини.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів