Святкова шпаргалка: іграшки ручної роботи від ужгородки Елі Ворон

Святкова шпаргалка: іграшки ручної роботи від ужгородки Елі Ворон
Грудень у розпалі: наближаються новорічно-різдвяні свята! Сьогодні всі метушаться з пошуком подарунків близьким, друзям та колегам. Тому Uzhgorod.net.ua продовжує серію коротких публікацій "Святкова шпаргалка", у якій розповідаємо про оригінальні подарунки, які стануть удвічі приємнішими, бо виготовлені на Закарпатті. Наступна пропозиція редакції – іграшки ручної роботи Елі Ворон.

 

- Елю, як давно ви займаєтеся хенд-мейдом і з чого починали?

- Почала займатися хенд-мейдом ще у школі. Коли навчилася в'язати, почала робити серветочки та кофтинки, продавала їх ще в 10 класі. А в декреті почала активно в'язати іграшки і шапки, це було 8 років тому. Насправді в'язання певною мірою мене заспокоює. І, звісно, це те, що дійсно приносить задоволення.

- Які матеріали використовуєте?

- У роботі використовую як акрилову пряжу, так і хлопкову, а також плюшеву. А всередині іграшок - наповнювач холофайбер. Усе можна прати в пральній машинці і не перейматися, що з іграшкою щось станеться. До того ж, у моїх роботах практично немає дрібних деталей, тому вони безпечні для найменших діток. 

- Для кого ваші роботи?

- Мої роботи як для діток, так і для дорослих, адже іграшку можна використовувати не лише за прямим призначенням. Вона може бути і сувеніром, є й люди, які колекціонують іграшки.

Але на іграшках не зупиняюся. Також роблю капці для дорослих і діток. Виготовляю різні килимки, зокрема дитячі. Це такі подарунки, які точно будуть унікальними, оригінальними та особистими - другого таого не буде ні в кого, бо це ручна робота.

- Чи пам'ятаєте свій перший виріб? 

Мій перший виріб ручнї роботи – серветка на урок із трудового навчання у школі. А якщо говорити про іграшки, то тут першим був слоник. Його я зробила для донечки Віки. Вона його носила в садок.

- Що зараз найчастіше замовляють? 

- Усі клієнти різні, їх побажання також. Але найчастіше чомусь купують ведмежат. Це, як не крути, універсальний подарунок, який підійде і хлопчику, і дівчинці, і дорослій людині. Але якщо роблю під замовлення, то тут частіше обирають мультяшних персонажів та ляльок. Щось таке, що буде більш індивідуальним і пасуватиме інтересам того, кому цю іграшку подарують.

- Що є найважчим у такій роботі?

- Найдовше в'яжуться ляльки, адже вони в мене не повторюються. Їх я не в'яжу по взірцю. Кожна є витвором моєї фантазії, уяви. Другої такої нема. Тому потрібен час, щоб створити певний образ, продумати деталі та втілити задумане у життя. Звісно, якщо щось не подобається, то переробляю, перев'язую, щоб виглядало так, як я це бачу.

- Можливо, у планах маєте якісь новинки?

- Так, у планах – зробити люльку для маленької дитини з трикотажної пряжі. Дуже хочу більше робити капців, коврів, фоторамок-іграшок, а найбільше хочу зробити в'язаний ажурний зонт.

- Дякую за цікаву розмову! Успіхів, натхнення та веселих свят!

Замовити роботи Елі Ворон можна в Інстаграмі.

Ольга Богославська для uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів