В Ужгороді за допомогою смс інформуватимуть про загрозу виникнення НС, навчань тощо

В Ужгороді за допомогою смс інформуватимуть про загрозу виникнення НС, навчань тощо
В Ужгородській міській раді сьогодні відбулася зустріч із представниками ПрАТ «Водафон», на якій ішлося про співпрацю управління економічного розвитку міста та управління туризму Закарпатської ОДА з операторами мобільного зв'язку для відстеження туристичних потоків, в тому числі інформування туристів про події, налагодження зворотного зв'язку з гостями міста.

 

Заступник міського голови Ігор Фартушок нагадав, що Ужгородська міська рада вже підписала меморандум про оповіщення у випадку надзвичайних ситуацій, розглядається питання про співпрацю і в інших напрямах.

«На сьогодні Ужгород став єдиним містом, з яким ми підписали меморандум про смс-інформування мешканців та гостей міста про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, стихійних лих та навчань. У рамках «Смартсіті» ми зробили це на безкоштовній основі», – повідомила представниця «Водафону» Юлія Коцовська-Сілюкова, провідний екперт з корпоративного продажу кластеру Захід.

Представники компанії-мобільного оператора розповіли також, що зараз у компанії працюють над покращенням та розширенням мережі зв’язку. Крім того, поінформували про «Водафон-аналітику», наявні «портрети клієнтів», що важливо для сфери туризму чи бізнесу. Йшлося і про веб-програму, тригерну чи таргетовану розсилку смс-повідомлень. Запропонували можливість використання таких інтерфейсів у тестовому режимі на безкоштовній основі для визначення доцільності впровадження інструментів «Водафон-аналітика» в діяльності Ужгородської міської ради.

На прикладі Одеси та Львова продемонстрували, як можна розширити співпрацю в туристичній галузі (можливість простежувати потоки, інформувати туристів смс-повідомленнями тощо). Також обговорили подальші напрями для співпраці Ужгородської міської ради і ПрАТ «Водафон -Україна» в рамках «Смартсіті», в тому числі щодо можливості автоматичного збору інформації з лічильників води, газу та електроенергії у бюджетних закладах, облаштування розумних світлофорів та інших напрямків роботи.

Обговорили також можливу співпрацю Закарпатської облдержадміністрації з компанією «Водафон Україна». Заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк підкреслив, що безпека людей є пріоритетною, тому облдержадміністрація зацікавлена у співпраці з мобільним оператором і перейматиме досвід Ужгорода. На Закарпатті частими є паводки, сходження лавин, тому смс-попередження важливо було б впровадити по всій області. Також це могло б допомагати рятувальникам у пошуку загублених у горах туристів.

 

28 лютого 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів