Відомий кондитер Валентин Штефаньо започаткував дипломатичні гастроекскурсії

Відвідувачі знайомилися з мистецтвом випікання хліба, багетів та круасанів, місили тісто та формували випічку разом з професіоналом, роботи якого відомі далево поза межами Закарпаття. А ще куштували оригінальні десерти та солодкі вироби «від Штефаньо».
«Це дружня подорож на наше підприємство для того, щоб гості Ужгорода, які і працюють у нашому місті, мали можливість познайомитися з нашими традиціями, з нашими туристичними родзинками. Сьогодні – це працівники угорської дипломатичної установи, сподіваюся, ми зможемо незабаром організувати такий візит і для словацьких колег» - каже Валентин Штефаньо, який переконаний: такі пізнавальні акції повинні поширитися і на інші крафтові галузі Закарпаття.

«У нас є достатньо того туристичного та гастрономічного потенціалу, який ми можемо представити як мінімум для тих країн, з якими ми межуємо», - додав відомий кондитер.
Круасани, традиційний французький багет, хліб за особливими рецептурами — візитери мзогли побачити не тільки процес приготування на випікання, але й взяли в ньому активну участь. Цікавилися також особливостями кондитерського мистецтва у виготовленні тістечок «добош», «наполеон», естергазі» та інших смаколиків, які виготовляє Валентин Штефаньо з командою.

«Мені хочеться дати їм таку емоцію, яку я пам’ятаю ще з глибокого дитинства. Коли не був знайомим з кулінарними процесами, бачив тістечка тільки в магазині і наскільки був захопленим, як вдалося спостерігати за самим виготовленням хліба та тістечок», - зауважив Валентин Штефаньо.

Відвідини тривали кілька годин, адже саме стільки часу необхідно було для того, щоб з борошна та необхідних інгредієнтів з’явилися запашні круасани, хліб та багети від відомого закарпатського кондитера, створені разом з гостями.





Ірина Бреза для zaholovok.com.ua
До теми
- Снайпер "Ярий". Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
 - Чому військові люблять котиків? Олександр Шершун “Мер”
 - «Із нашої родини воює шестеро чоловіків…» Історія бійця 128 бригади Руслана
 - “Старіння” майстрів та унікальні техніки: як на Закарпатті рятують від забуття традиційні дерев’яні ремесла
 - Звільнився з армії – і через місяць повернувся знов: історія військового зі 101 бригади ТрО Закарпаття
 - "Я не вважаю це героїчним вчинком": ужгородка Крістіна Петрулич розповіла про нагороду "Герой-рятувальник року"
 - Прикордонник «РЕМ». Василь Сідун із Дубрівки посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню
 - Ветеран із Ужгорода Віктор Суліма: від фронту до крафтового виробництва
 - "Я зрозумів, що таке бойові виїзди після того, як нас обстріляв російський танк". Історія бійця 128 бригади Андрія
 - «Кожна вагітність для нас — диво»: Ганна Палагусинець про програму лікування непліддя
 - “Чудова десятка” закарпатської літератури, або що варто прочитати про наш край?
 - Закарпатська академія мистецтв – осередок, де формують агентів культурних змін
 - "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
 - Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
 - «Та котра би жона пішла в полонину?» Про що говорять біля домашньої ватри вівчарі Хустщини, які зійшли після літування
 - «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
 - Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
 - Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
 - Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
 - 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
 

До цієї новини немає коментарів