У лютому побачить світ нова прозова збірка закарпатця Андрія Любки "Війна з тильного боку"

У лютому побачить світ нова прозова збірка закарпатця Андрія Любки "Війна з тильного боку"
У лютому 2024 року у чернівецькому видавництві Meridian Czernowitz побачить світ збірка есеїв «Війна з тильного боку» Андрія Любки – поета, прозаїка, перекладача, який після повномасштабного вторгнення рф в Україну став волонтером, допомагаючи бійцям ЗСУ.

 

На момент виходу книжки Андрій Любка разом із небайдужими українцями, які підтримують його волонтерство, зміг придбати вже 240 автівок для ЗСУ, які щодня допомагають нашим військовим на передовій. Автор тридцять разів їздив на схід із передачею гуманітарної допомоги, власним прикладом довів, що література може нести конкретну поміч людям, а письменник у турбулентні часи може згуртувати навколо себе людей і дієво допомагати.

«Війна – це фронт, битви і смерть, але водночас це життя за багато кілометрів від лінії зіткнення, щоденний побут, рутина, нові реалії, – розповідає автор Андрій Любка. – Ця проза – про війну з тильного боку, зі спини, з тилу; про поїздки на фронт, волонтерство і щоденні виклики цивільного життя протягом двох років повномасштабної війни проти України».

Нова книжка Андрія Любки – це щоденник письменника, який раптово для себе стає волонтером і постачає джипи для української армії. Тож не дивно, що зовні книжка виглядає як записник, кожна історія якого – свідчення невтомної підтримки українських військових і фіксація нашого сьогодення.

Видання проілюстроване репортажними фотографіями автора, зробленими під час поїздок на прифронтові території.

За свою роботу Андрій Любка нагороджений медалями Головнокомандувача ЗСУ та міністра оборони України.

Підтримати діяльність письменника можна донатами, зісканувавши QR-код, розміщений на задній обкладинці нової книжки.

Нині Meridian Czernowitz запускає передпродаж, що триватиме до 25 лютого – придбати збірку можна ексклюзивно зі знижкою в офіційній інтернет-книгарні видавництва за посиланням: https://shop.meridiancz.com/shop/viyna-z-tylnoho-boku.

В книгарнях України книжка буде доступна з березня 2024 року, а перша презентація відбудеться в рамках цьогорічного Лейпцизького книжкового ярмарку в Німеччині – одного з центральних культурних форумів Європи.

Віи?на з тильного боку / Андріи? Любка. – Чернівці : Меридіан Черновіц, 2024. – 280 с. ISBN 978-617-7807-15-4

Закарпаття онлайн

 

17 лютого 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів