Карпатська гастрономічна премія “Шовдарь” оголосила підсумки 2023 року

Вона вручається гастрономічним закладам, що оцінені користувачами соціальних мереж та гастрономічних сайтів, запропоновані експертами команди Закарпатський фуд-блог "Се-се ай" і пройшли оцінку професійного журі Закарпатської Туристичної Організації.
Ціль премії: розвиток локальних ресторацій і сфери гостинності з метою підвищення конкурентоздатності учасників ринку та інформування споживачів про якість ресторацій в Закарпатті.
Завдання:
- визначити кращі гастрономічні заклади Закарпаття;
- об’єднати регіональних учасників галузі для подальшого розвитку і підвищення якості послуг;
- допомогти споживачам зорієнтуватись у гастрономічних закладів Закарпаття.
У рамках Карпатської гастрономічної премії “Шовдарь” названі кращі у своїх номінаціях:
- найкраща кав’ярня - кав'ярня "Ріверсайд", Ужгород.
- найкраща винарня - винарня Комітат Унг - Винарня Ковача в Ужгороді. Винороб Ковач
- найкраща пивоварня - пивоварня "Ципа - Tsypa Brewery, Кваси
- найкраща дегустаційна - дегустаційний зал Закарпатський кошик Craft's, Ужгород.
- найкраща ресторація - Порядний Ґазда, Мукачево
- найкраща ресторація закарпатської кухні - Корчма Підкова, Перечин
- найкраща кондитерська - кондитерська "Штефаньо", Ужгород. Shtefanyo V&V
- гастрономічне відкриття року - ресторан Limoncello Uzhhorod, Ужгород.
До теми
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Закарпаття: менше випадків туберкульозу, але тривожна динаміка з гепатитом В
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- Український природний рекорд! На Закарпатті зафіксували найвищу в Європі дуґласію тисолисту
- Працівники Ужанського нацпарку облаштували готелі для бджіл
- Під час виходу з «Азовсталі» потрапив у полон: на Закарпатті зустріли воїна, якого звільнили під час великого обміну полоненими
- Свято Міри в Лазещині і шлях до відродження вівчарства: репортаж з полонин
- Родини ветеранів українсько-російської війни беруть участь у проєкті відновлення ментального здоров’я на Закарпатті
- «Бограч-index» – травень 2025: за місяць продукти подешевшали на 2%
- На Закарпатті проживає 24 621 багатодітна сім’я й 59 жінок області мають звання «Мати-героїня»
- Шахрайські схеми з рідними полонених і зниклих безвісти
- «Но, раз дякуву, з мене кавіль»: 100+ колоритних фраз, які ви почуєте тільки на Закарпатті
- На Закарпатті продовжують реабілітаційні заходи для бійців, які повернулися із зони бойових дій
- Захисник "Азовсталі" з Чопа Олексій Чорпіта провів у полоні майже три роки. Вдома на нього чекали мама та сестра
- Поливаний понеділок: традиції, обряди та цікаві факти
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
- Світле свято Воскресіння Христового - головні традиції та звичаї Великодня
- Людмила Губаль: «Писанка — це лист до Бога»
До цієї новини немає коментарів