У Мукачеві відбувся урочистий інгрес нового єпископа Миколи Петра Лучка

У Мукачеві відбувся урочистий інгрес нового єпископа Миколи Петра Лучка
Про це інформує Мукачівська міська рада.

 

На Закарпатті у Римо-католицькому соборі Святого Мартина відбулася Святкова Меса з нагоди введення на престол Мукачівської дієцезії єпископа Миколи Петра Лучка Ордену Проповідників.

Церемонія розпочалася урочистою зустріччю єпископа Миколи Лучки. Участь у святковій літургії взяли прихожани, духовенство, представники дипломатичного корпусу, влада міста, преосвященні владики, апостольський нунцій в Україні Вісвалдас Кулбокас, єпископи з інших міст України та Закарпаття.

На початку Божественної літургії відбулося вручення пасторалу – символу єпископської влади новому правлячому єпископу, після чого розпочалася святкова меса.

Від імені мукачівців та усіх жителів громади новопризначеного єпископа Миколу Петра Лучка привітав Андрій Балога – Мукачівський міський голова, – «Сьогоднішня подія це промінь світла і тепла для нас у цей час. Прийміть наші сердечні вітання та побажання Божого благословення, сил та наснаги і надалі служити вірно нашому Господу і людям, утверджуючи віру, надію та любов, злагоду та мир.»

Хочеться процитувати рядки самого єпископа Миколи Лучка, який у своїй промові сказав: «Бог так нас полюбив, що віддав нам свого сина, а цей син Ісус Христос віддав своє життя. Немає більшої любові ніж коли хто життя віддає за друзів своїх. Любов віддає життя за друзів своїх. Сьогодні багато чоловіків, наших побратимів і сестер віддають життя з любові.»

І так само з великої любові до Господа він присвятив своє життя служінню Богу і став пастирем Мукачівської дієцезії та усіх людей доброї волі.

У рамках Святкової Меси відбулася молитва за мир та воїнів. Закінчилася урочиста літургія благословенням та молитвою за Україну.

Нагадаємо, у жовтні цього року Папа Франциск призначив Миколу Петра Лучка ОР правлячим єпископом Мукачівської дієцезії Римо-католицької церкви, його попередником був Антал Майнек, який 30 років присвятив служінню на Закарпатті, з яких 20 був ординарієм Мукачівської дієцезії.

 

 

03 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів