Ясінянську громаду відвідала делегація Пардубицького краю

Ясінянську громаду відвідала делегація Пардубицького краю
В четвер 20 липня Ясінянську громаду відвідала делегація з Пардубицького краю та міста Чеська Тршебова Чеської Республіки.

 

Метою перебування іноземних гостей було ознайомлення з Ясінянською територіальною громадою та обговорення подальшої співпраці. Офіційна частина візиту відбулася у Ясінянському будинку культури, де почесних гостей зустріли на площі з хлібом і сіллю. Захід розпочався з вшанування пам`яті загиблих героїв Ясінянської громади покладання квітів та лампадок до Меморіалу Слави.

Надалі, в приміщенні Креативного простору “Креденц” голова Ясінянської громади привітав гостей, презентував громаду та розповів про пріоритетні цілі розвитку громади. З вітальним словом виступив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та розповів про цілі візиту чеських політиків на Закарпаття. За словами Гетьмана Пардубицького краю Мартіна Нетоліцького, ще за часів Чехословацької Республіки курсував потяг Ясіня-Прага із зупинкою в Чеській Тршебовій. Гетьман втретє відвідав Ясінянську громаду та зазначив основні орієнтири та цілі, які нас об`єднують та про необхідність рухатись в напрямку плідної співпраці з Ясінянською громадою. Мер міста Чеська Тршебова Зденєк Рєгак

подякував за запрошення Ясінянській громаді, презентував місто ЧеськуТршебову та зазначив, що вони будуть раді вітати представників з Ясінянської громади у своєму місті для обговорення подальшої офіційної співпраці. Також, відвідали Ясінянський заклад загальної середньої освіти №1 де домовилися про реалізацію спільного проекту, та відвідали гординю громади - Струківську церкву, віднесену до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, де мали змогу поринути в культуру Ясінянської громади.

Під час робочої зустрічі було обговорено шляхи майбутньої співпраці та втілення спільних проєктів задля розвитку громади. Голова громади Андрій Делятинчук подякував представникам Пардубіцького краю та міста Чеська Тршебова за підтримку України.

Новини Закарпаття

 

21 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів