200 курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ брали участь у спеціальній операції "Захід-2023"

200 курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ брали участь у спеціальній операції "Захід-2023"

 

200 курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ брали участь в спільній спеціальній прикордонній операції "Захід-2023". Вона тривала з 20 квітня до 20 червня. Про це на брифінгу розповів заступник начальника штабу Чопського прикордонного загону Віктор Кованюк. За його словами, цьогоріч курсантів залучили вперше за наказом міністра внутрішніх справ, - пише Суспільне.Ужгород.

Необхідність проведення спільної прикордонної операції була зумовлена складною обстановкою, що складалася на ділянці відповідальності Чопського і Мукачівського прикордонних загонів, а саме активізація незаконних спроб переміщення та перетинання державного кордону громадянами України чоловіками віком від 18 до 60 років. Ініціаторами спільної операції "Захід — 2023" були прикордонники.

Результати проведення операції на ділянці Чопського прикордонного загону

"За незаконне перетинання в зазначений період ми затримали спільно з працівниками правоохоронних органів у Чопській ділянці в 57 випадках 74 особи, з них було 11 незаконних мігрантів — це були громадяни Індії, Нігерії, Уганди, Іраку та Непалу. Виявили понад 5 тисяч пачок сигарет. Суміжною стороною за незаконне перетинання кордону було затримано в 49 випадках 69 осіб: в одному випадку було виявлено особу за інформацією, яка була надана українською стороною. Також суміжна сторона затримала трьох незаконних мігрантів. У пунктах пропуску було виявлено 35 випадків порушення правил перебування іноземців та осіб без громадянства на території України. Виявили 35 підробних та 9 недійсних паспортних документів. До адмінвідповідальності за цей період за вчинення правопорушень було притягнено 128 осіб", — розповів Віктор Кованюк.

Результати проведення операції на ділянці Мукачівського прикордонного загону

Загалом за період проведення заходів на ділянці Мукачівського прикордонного загону затримали у 128 випадках 212 громадян України призовного віку, що намагалися здійснити незаконний перетин державного кордону в країни ЄС. Про це повідомив заступник начальника штабу Мукачівського прикордонного загону Дмитро Куценко.

"У результаті якісної взаємодії представниками національної гвардії на ділянці прикордонного загону у 8 випадках було затримано 14 правопорушників. У 3 випадках виявили незаконне переміщення тютюнових виробів через кордон загальною кількістю 35 ящиків тютюнових виробів. У рамках проведення спеціальної прикордонної операції оперативно-розшуковими підрозділами нашого загону було направлено 28 повідомлень про виявлення ознак кримінальних правопорушень, з них розпочато 23 кримінальних провадження. У 7 випадках виявляли 435 ящиків тютюнових виробів, чотири безпілотних літальних апарати, які використовувались з метою доставки тютюнових виробів, а також 363 л горілчаних виробів. Загалом в рамках проведення заходів правоохоронці припинили понад 20 спроб незаконного переміщення товарів через кордон в пунктах пропуску на загальну суму до 4 мільйонів гривень", — розповів Дмитро Куценко.

За словами заступника начальника штабу підрозділу нацгвардії Дмитра Тробюка, за час проведення цьогорічної операції вони залучали щодня десятки військовослужбовців.

"Спільно з ДПС вони виконали понад 130 завдань, відповідно виділялося близько 900 військовослужбовців. Військовослужбовці перевірили понад 100 тисяч осіб та понад 70 тисяч транспортних засобів. 23 особи були затримані за підозрою у скоєнні кримінальних та адміністративних правопорушень. Для несення служби ми залучали найдосвідченіших військовослужбовців, це патрульні підрозділи, солдати строкової та контрактної служби, а також мобілізовані військовослужбовці. Вони мають досвід з охорони громадського порядку, а дехто має досвід відсічі збройної агресії Росії", — каже Тробюк.

 

24 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів