Закарпатська обласна рада уклала пряму угоду про співпрацю з Пряшівським самоврядним краєм

Закарпатська обласна рада уклала пряму угоду про співпрацю з Пряшівським самоврядним краєм
Угоду підписано щойно у ході візиту делегації Пряшівського краю на Закарпаття. Документ підписами скріпили голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко та заступник голови Пряшівського самоврядного краю Штефан Біляк.

 

Об’єктом Угоди є розвиток співробітництва у галузях промисловості, сільського господарства, транспорту і торгівлі, науки і досліджень, освіти і спорту, охорони здоров’я, культури і мистецтв, розвитку туризму, охорони навколишнього середовища та раціонального використання природних ресурсів та співпраця органів місцевого самоврядування обласного та місцевих рівнів.

Особливе значення в угоді надається питанням транскордонного співробітництва, сприяння залученню міжнародної технічної допомоги з фондів ЄС та інших зовнішніх джерел для розвитку прикордонних територій.

Згідно з угодою, сторони також ініціюють розробку та реалізацію спільних проєктів у рамках програми транскордонного співробітництва «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна», підтримують активну участь обох регіонів у Стратегії ЄС для Дунайського регіону, Карпатській Стратегії, а також інших програм Європейського Союзу, які сприятимуть європейській інтеграції України.

 

30 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів