Електронна черга для перетину кордону запрацювала на 16 пунктах пропуску

Електронна черга для перетину кордону запрацювала на 16 пунктах пропуску

 

На всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску вже повноцінно працює електронна черга для перетину кордону. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України (Мінвідновлення), - інформує Суспільне.

“Менше ніж за тиждень від запуску електронної черги перетину кордону послуга повноцінно працює на всіх 16 міжнародних автомобільних пунктах пропуску. Наразі всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до запису в електронній черзі”, — повідомили у пресслужбі.

Загалом, в онлайн-черзі наперетин кордону очікує понад 12 тисяч вантажівок.

Як розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, із початку запуску послуги були пункти пропуску, де рух по електронній черзі почався одразу, а також ті, де чекали закінчення живої черги, що накопичилась раніше.

“На вихідних жива черга закінчилась на “Раві-Руській” та “Краківці”, таким чином всі вантажівки перетинають кордон лише відповідно до єЧерги. За тиждень дії послуги вже 9500 вантажівок виїхало з України лише за електронною чергою та майже 15 тисяч водіїв зареєструвалися у системі”, — повідомив Деркач.

Станом на ранок 15 травня найбільша електронна черга була на МАПП “Рава-Руська – Хребенне” – більше 2800 вантажівок. Також понад 2 тисячі транспортних засобів онлайн очікували на перетин кордону через пункти пропуску “Краківець – Корчова” та “Ягодин – Дорогуськ”. Рух на останньому вже  розблокований.

Загалом, з часу початку пілотного проєкту єЧерга у грудні 2022 року на пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” до 15 травня кордон за електронним записом перетнуло 96 078  вантажівок. Із них на “Ягодині” — 88 тисяч. Загалом за цей період у системі зареєструвалось понад 38 тисяч водіїв.

8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок. Зареєструватись можна на сайті echerha.gov.ua або в мобільному застосунку "єЧерга". З середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі.

Як забронювати місце у єЧерзі:

  1. Заходимо на сайт: echerha.gov.ua
  2. Натискаємо кнопку "Стати в чергу"
  3. При першому користуванні сервісом натискаємо кнопку "Зареєструватись"
  4. Вводимо адресу електронної пошти
  5. Погоджуємося з Політикою конфіденційності та Правилами надання послуг
  6. Натискаємо кнопку
  7. За кілька секунд код підтвердження надходить на вказаний e-mail. Вносимо чотири цифри коду у відповідну графу реєстрації.
  8. Вводимо номер телефону у форматі +(код країни) (код оператора) (номер абонента)
  9. Створюємо пароль для подальшого доступу до системи
  10. Натискаємо клавішу "Зареєструватись"
  11. Тепер вам необхідно натиснути кнопку "Стати в чергу"
  12. Обираємо міжнародний пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» і натискаємо кнопку "Продовжити"
  13. У розділі "Дані водія" в графі "Громадянство" обираємо "Україна". У відповідні поля вносимо: ім’я, прізвище; серію та номер закордонного паспорта; адресу електроної пошти; номер телефона
  14. Якщо стосовно вас була подана заявка на перетин кордону "18-60" в системі "ШЛЯХ", то номер тягача заповнюється автоматично
  15. Вказуємо номер митної декларації (форма МД-2) або зазначаємо "Я без вантажу"
  16. Перевіряємо та підтверджуємо дані. Продовжуємо роботу: якщо помилок немає, натискаємо кнопку "Стати в чергу"

У разі необхідності ви можете продовжити на 2 години час стояння у черзі. Цю дію можна зробити ще тричі після прибуття до буферної зони та верифікації представником ДСБТ.

Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів — з серпня цього року.

 

15 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів