"Куля зрикошетила, пробила каску й застрягла під шкірою в голові". Історія військового Олександра з Дніпропетровщини

"Куля зрикошетила, пробила каску й застрягла під шкірою в голові". Історія військового Олександра з Дніпропетровщини

 

Олександр з Дніпропетровщини — старший солдат 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Чоловік добровільно пішов до військкомату після початку повномасштабного вторгнення Росії. Військового досвіду він не мав. На Донеччині військовий отримав два кульові поранення. Історію про військового розповіли на Facebook-сторінці 128-ї бригади.

Строкову службу Олександр не проходив, до військкомату чоловік пішов добровільно. Розповідає: "Мене хотіли записати в тероборону. Але я наполіг, що хочу в бойову бригаду. Так дістав "майора" у військкоматі, що той зрештою погодився", — розповідає військовий.

Олександр з підрозділом після навчального центру брав участь у боях за Україну на Херсонському та на Донецькому напрямках. Розповідає: "В Херсонській області ворог найближче стояв від нас у сусідній посадці, це метрів 500. Там були перестрілки без прямих зіткнень. А на Донеччині ми бачили росіян впритул – за 20 і навіть 10 метрів. Це були ближні, дуже жорсткі бої. Проти нас кидали"вагнерів" і регулярні війська. "Вагнери", колишні зеки, йшли як м'ясо, без броніків, намагалися штурмувати нас із автоматами. Регулярні російські військові були краще оснащені й воювали професійніше".

Читайте також: "Від кожного з нас залежить майбутнє наших дітей, майбутнє нашої країни". Історія захисника з Харкова, який був у полоні

Олександр розповідає, його підрозділ тоді тримав позицію у приватному будинку. Пригадує: "Ворожа група з восьми чоловік змогла пробратися в гараж за 30 метрів. Нас почали звідти "фігачити" з гранатометів і автоматів. Ми дали частині своїх бійців відійти, а далі штурмували гараж. Ніхто з тих восьми звідти не вийшов".

Тоді військові здобули трофеї: РПГ, автомати, бронебійні патрони та два ящики з гранатами. "Я взяв РПГ собі й за наступні дві доби зробив із нього 53 постріли. Стріляв і вдень, і вночі. Як тільки чув тріск шиферу під ногами росіян, вискакував із укриття, робив кілька пострілів і ховався. Вони хотіли взяти нас у кільце, але не змогли. У мене не було навушників, тому від пострілів праве вухо ще довго нічого не чуло", — пригадує військовий.

Під час тих боїв Олександр отримав два поранення. "Зробив постріл із РПГ й нахилився, щоб покласти його на землю, і тут напарник вигукнув: "На тебе пі*ор дивиться!" В цю секунду в голову влетіла куля. Росіянин стояв метрів за 20, невідомо, як зумів так близько підібратися, але стріляв через огорожу, тому куля зрикошетила, пробила каску й застрягла під шкірою в голові. Це було неважке поранення. Я ту кулю досі в кишені ношу", — каже Олександр.

Друге поранення чоловік отримав у ногу. "Під час перестрілки я відчув, як щось врізалося в колінну чашечку. Думав, гострий уламок від каменя, ще добу ходив так, хоч і боляче було. І тільки в лікарні побачив, що це куля від автомата…", — розповів військовий.

 

04 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів