Лише 20% мешканців Закарпаття, які отримали первинну вакцинацію, зробили перший бустер проти COVID-19

Лише 20% мешканців Закарпаття, які отримали первинну вакцинацію, зробили перший бустер проти COVID-19
Станом на квітень 2023 року у Закарпатській області первинну вакцинацію зробили 346 897 людей, з них 71 928 людей отримали перший бустер.

 

Від початку пандемії на Закарпатті зареєстровано 130 129 випадків COVID-19, летальних – 2877. Вакциновано проти коронавірусу однією дозою 385 151 осіб, другу дозу отримали 346 897 осіб, першу бустерну – 71 928 осіб, другу бустерну – 6324 мешканців Закарпаття. Про таке, зокрема, розповіла сьогодні на пресконфереції  завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Вікторія Тимчик.

Загалом від початку 2023 року медики зареєстрували 755 випадків інфекційних захворювань, не враховуючи випадки грипу, ГРВІ та COVID-19, що на 41% більше, ніж минулого року.

Цього року в області випадків кору не виявлено, зареєстровано 77 захворювань епідемічним паротитом та 4 випадки кашлюка, додала генеральна директорка Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Галина Сітник.

За підсумками минулого тижня виявлено 59 нових випадків захворювання на COVID-19 та 34 пацієнти  перебувають на лікарняних ліжках. 

В області доступні вакцини Pfizer, Janssen та СoronaVac. Вакцинуватися можна у найближчому пункті щеплення, які працюють на базі амбулаторій. 

У межах регіональної комунікаційної кампанії з підтримки вакцинації від COVID-19 «Бустерни свою стійкість», що ініціюється  Міністерством охорони здоров’я України та Центром громадського здоров‘я, в Ужгороді пройде семінар для медичних працівників та «Здорова прогулянка» для мешканців міста та вимушено переміщених українців. 

«Здорова прогулянка» відбудеться завтра, 29 квітня з 13:00 до 17:00 на Театральній площі. Усі охочі зможуть пройти базові обстеження: перевірити артеріальний тиск, рівень цукру в крові та зір, зробити цифрову рентгенографію та дермоскопію, тобто перевірити родимки, папіломи, та дізнатися у лікаря, чи потрібно з ними щось робити. Учасники заходу зможуть анонімно зробити швидкі тести від гепатиту та ВІЛ/СНІД, вакцинуватися проти COVID-19, дифтерії та правця, а також провакцинувати своїх дітей згідно з Календарем, крім вакцини БЦЖ та АДП.

Нагадаємо, що в Україні триває всеукраїнський тиждень імунізації, в рамках якого відбувається активна вакцинація дітей та дорослих, зокрема до 30 квітня можна вакцинуватися у Спільно.Точках ЮНІСЕФ в Ужгороді і Тячеві з 12:00 до 17:00.

Закарпаття онлайн

 

28 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів