Третя стратегічна сесія в межах проєкту «Create.Kraft.Travel» відбулася в Ужгороді

Третя стратегічна сесія в межах проєкту «Create.Kraft.Travel» відбулася в Ужгороді
Мета проєкту – просування міста як туристичної дестинації, створення кращих умов для розвитку малих і середніх підприємств, підтримка інновацій, стимулювання експорту тощо.

 

Нагадаємо, проєкт реалізується програмою міжнародної технічної допомоги «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за співфінансування ЄС та уряду Німеччини і підтримки німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Він передбачає підтримку міської ради з подальшим розвитком та наповненням сайту туристичної дестинації https://visit-uzhhorod.com/; розробку Плану дій щодо розвитку міста та підприємництва в Ужгороді під час військових дій та у повоєнний період; підготовку плану заходів для збільшення обсягу продажу ремісничої продукції, інформування цільової аудиторії; проведення низки стратегічних сесій для налагодження діалогу між місцевою владою та підприємцями; налагодження співпраці з європейськими муніципалітетами у сфері місцевого економічного розвитку.

Заступник міського голови Ужгорода Артем Погорєлов та заступниця директора програми EU4Business: Конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП (GIZ) Тетяна Аніщук привітали учасників стратегічної сесії, побажали плідної співпраці та результативної роботи.

Учасники зустрічі ознайомилися, зокрема, із результатами онлайн-опитування серед підприємств Ужгорода щодо роботи над створенням Плану дій із розвитку підприємництва в місті під час війни повоєнний час. Обговорили пропозицію створення органу з управління дестинацією за підтримки міської ради, функціями якого мають бути стратегічне планування розвитку сталого туризму в місті, консолідація бізнесу, влади, громади та всіх зацікавлених сторін, захист інтересів туристичного сектору тощо.

Також до участі долучились представники управління економічного розвитку міста – в.о. начальника Василь Цап, начальниця відділу релокованого бізнесу та взаємодії з гуманітарними та благодійними організаціями Юліана Бокоч, головна спеціалістка відділу зовнішньоекономічних зв’язків, інвестицій та туризму управління економічного розвитку міста Анастасія Фартушок, а також проєктний менеджер Агенції регіонального розвитку «Закарпаття» Валентин Волошин, директорка комунальної установи «Агенція розвитку Ужгорода» Маріанна Собран, експертка проєкту «Create.Kraft.Travel» Ганна Сидоренко, проєктна координаторка програми «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» Мар’яна Віхоть (GIZ), підприємці Ужгорода зі сфер туризму, крафтового виробництва та креативу.

Наступний захід буде присвячений темі позиціонування Ужгорода як повноцінного бренду, планується також проведення окремих стратегічних сесій із представниками бізнесу та онлайн-тренінгів для підприємців, інформує управління економічного розвитку міста.

Ужгородська міська рада

 

26 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів