Безкоштовні огляди у лікарів та вакцинацію охочих проведуть на Закарпатті в рамках Всесвітнього тижня імунізації

Безкоштовні огляди у лікарів та вакцинацію охочих проведуть на Закарпатті в рамках Всесвітнього тижня імунізації

 

812 тисяч 318 щеплень від COVID-19 зробили у Закарпатській області з лютого 2021 до квітня цього року. Про це сьогодні на брифінгу розповіла головна епідеміологиня Вікторія Тимчик, - пише Суспільне. За її словами, йдеться про одноразові, дворазові та бустерні дози.

"У нашій області завершили вакцинальний комплекс 346 тисяч 897 осіб, але наразі тільки 71 тисяча 928 пацієнтів отримали перший бустер і ми можемо вважати, що вони є захищеними, тобто в нас залишається не до кінця вакцинованою майже 274 тисячі 969 осіб, котрі потребують першого бустеру. Хочу нагадати, що для виконання щеплень від COVID-19 у регіоні є три продукти: Comirnaty/Pfizer, CoronaVac, Johnson. Щодо вакцинації від поліомієліту. Загалом з 2021 року було виконано майже 13 тисяч щеплень. Під час останньої верифікації, котра була в квітні, у нас залишається невакцинованими 4 тисячі 629 осіб вікової групи з 2022-2017 років народження. Від вакцинації від поліомієліту в нас відмовилися дві тисячі 781 дитина, батьки яких написали офіційну відмову", — розповіла головна епідемологиня Закарпаття Вікторія Тимчик.

Три тисячі 336 хворих на COVID-19 зафіксували в Закарпатській області з початку цього року. Про це розповів директор Обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

"Наразі в стаціонарах найбільше пацієнтів у двох лікарнях — Обласна клінічна інфекційна лікарня та Центр легеневих хвороб, а також досить багато хворих у Берегівській районній лікарні та в Свалявській районній лікарні. Якщо у 2022 році у Закарпатській області виявили 19 інфікованих хворих з вірусними гепатитами В і С, то у 2023 — 49 випадків, у тому числі сюди входять переселенці. Якщо минулих років гострі хронічні форми гепатитів реєструвалися виключно у дорослих, то у 2022 році — було зареєстровано і в дітей. 2 випадки зафіксували у дітей віком 10-14 років, це у 2022 році. У цьому році зафіксовано один випадок хронічного вірусного гепатиту В у дитини", — каже директор обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк.

24 квітня стартував Всесвітній тиждень імунізації. Для цього в Закарпатській області проведуть безкоштовні огляди в лікарів та вакцинацію охочих. Про це на брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний. За його словами, також наразі в області функціонують майже 300 пунктів вакцинації.

"У суботу, 29 квітня, в Ужгороді відбудеться Здорова прогулянка: можна буде безкоштовно навчитися скандинавської ходьби. Також можна буде перевірити свій стан здоров'я. На площі Театральній з 13 до 17 години буде медична зона, де можна буде пройти базові обстеження, тобто буде виїзний флюорограф, де людина зможе зробити цифрову рентгенографію, а також можна буде перевірити рівень цукру, рівень тиску та зір. Буде лікар дерматовенеролог, який зможе зробити дермоскопію, тобто перевірити родимки, папіломи, чи треба з ними щось робити. Також можна буде протестуватися від гепатиту та ВІЛ швидкісними тестами, це все анонімно. Найголовніше — можна буде вакцинуватися", — ділиться Анатолій Пшеничний.

 

24 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів