В Ужгороді презентували книжкову історію про закарпатські пригоди юних детективів

В Ужгороді презентували книжкову історію про закарпатські пригоди юних детективів

 

8 квітня в ужгородській Книгарні «Є» відбулася презентація книжкової новинки — книги “Детективна агенція САМ в Ужгороді” Ольги Куждіної. Це видання нещодавно побачила світ у харківському видавництві «АССА», - інформує Тетяна Левченко.

 

Книга розповідає про наше сьогодення. Виклики й події, які знайомі багатьом із нас. Сучасні українські школярі, які не лише не втратили себе, а стали справжніми детективами, що допомагають дорослим у розв’язуванні складних загадкових ситуацій. Учні 3-Б класу Соня, Андрій і Марійка відкривають власну детективну агенцію й успішно розслідують чисельні загадки. Але почалася повномасштабна війна, і дітей вивозять подалі від бойових дій. Так детективи опиняються в Ужгороді. Проте агенція не припиняє своєї роботи. Разом із головними героями читачі вступлять до лав гастрономічного батальйону, розв’яжуть справу загублених у бомбосховищі окулярів, знайдуть зниклу із подушкового сейфа каблучку, візьмуть участь у квесті в ужгородському скансені – музеї під відкритим небом.

Авторка книги — Ольга Куждіна — українська письменниця, володарка літературних премій, мама чотирьох дітей, криворіжанка, яка тимчасово мешкає в Ужгороді.

Під час зустрічі Ольга Куждіна розповіла про те, як було створено цю книгу і коли виникла її ідея. Модераторкою події була Світлана Тодер. Відвідувачі із цікавістю і захопленням слухали про детективну новинку і задавали авторці безліч запитань. А потім з натхненням та завзяттям відшукували рішення загадкових детективних завдань. Зустріч відбулася у теплій та веселій атмосфері.

 

13 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів