"Страх змінився на лють": історія військового закарпатця Василя Фагараші, якого взимку повернули з полону росіян

"Страх змінився на лють": історія військового закарпатця Василя Фагараші, якого взимку повернули з полону росіян

 

Військовий із Закарпаття Василь Фагараші упродовж шести місяців був у полоні росіян. Зараз служить у роті охорони другого відділу Мукачівського РТЦК та СП. Історію бійця розповіли на сторінці територіального центру комплектування у Facebook.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Василь Фагараші повернувся в Україну у березні із заробітків за кордоном.

"Війна мене застала в Чехії і я не зміг залишатись за кордоном, коли в Україні війна", — розповів військовий.

Після повернення в Україну Василь служив у роті охорони другого відділу Мукачівського РТЦК та СП. Опісля — його відрядили до 24 окремої механізованої бригади.

"Перші спогади в зоні бойових дій – це страх який швидко змінився на лють і бажання захищати свою землю. Наприкінці червня підрозділ нашого героя потрапив у оточення і Василь потрапив у полон. Кадирівські найманці думали, що Василь боєць іноземного легіону, бо його прізвище для них було незвичним. Закарпатець згадує, що страшне в полоні – це відсутність інформації про реальний стан речей. Ворог маніпулював інформацією й надавав неправдиві "новини", — йдеться у дописі територіального центру комплектування.

1 грудня 2022 року Василя з іншими 49 військовослужбовцями повернули з полону на територію України. Згодом закарпатець перебував на двотижневій психологічній реабілітації.

25 грудня чоловік повернувся до рідного міста Свалява, де зустрівся з сім'єю, побратимами з роти охорони та друзями. Наступного дня Василь повернувся до служби у роті охорони одного з відділів Мукачівського територіального центру комплектування.

Усього за період бойових дій військовий отримав три контузії та одне вогнепальне поранення. Василь Фагараші каже: "Краще носити важкі обладунки воїна, ніж легкий нашийник раба".

 

11 квітня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів