На Закарпатті запускають безплатний освітній канал для підготовки випускників до НМТ

На Закарпатті запускають безплатний освітній канал для підготовки випускників до НМТ

 

Безплатний освітній канал для підготовки випускників до національного мультипредметного тесту (НМТ) запускають 6 березня на Закарпатті. Про це на брифінгу в Закарпатській ОВА розповіла директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації Мар’яна Марусинець, - інформує Суспільне.

За її словами, онлайн-заняття будуть проводити на двох платформах. "Одна з них буде для представників угорської, румунської та словацької національних меншин, де викладачі також надаватимуть консультативні поради щодо вивчення того чи іншого предмету, спеціальної термінології тощо. При цьому НМТ усі учасники складатимуть українською мовою", — розповіла Марусинець.

Проєкт Закарпатська ОВА реалізовує спільно з Ужгородським національним університетом. Щоб учні з усіх куточків краю мали доступ до якісного навчання, до роботи Освітнього каналу з підготовки до НМТ долучається професорсько-викладацький склад вишу.

Читайте також: Оборона Криму у 2014 році, служба в екіпажі "Черкас", посмертна нагорода "За мужність": історія закарпатця Шандора Кіша

Безплатний Освітній канал для підготовки до Національного мультипредметного тесту Закарпатська ОВА реалізовує разом з Ужгородським національним університетом, заняття проводять викладачі вишу.

"Це професори, кандидати наук, доценти. Вони не просто є фахівцями-науковцями, але й мають значний педагогічний досвід у викладанні профільних предметів для студентів і учнів шкіл", – розповів проректор з науково-педагогічної роботи Ужгородського національного університету Ігор Король. Каже: до курсу зможуть приєднатися близько тисячі учнів. Кожен предмет викладатимуть мінімум двоє педагогів.

Навчання розпочнеться з 6 березня 2023 року. Розклад занять із посиланням для приєднання:

 

03 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів