Мешканці Синевиру, що на Міжгірщині, розповіли як приготувати паленята – регіональну страву (ВІДЕО)

Синевир – місце куди приїзжають мандрівники з усього світу, щоб насолодитися красою карпатських гір, та місцевою флорою і фауною. Але природа – це не єдине, що приваблює туристів у цій подорожі. Національні страви Синевиру – займають особливе місце в серцях людей, та змушують повертатися в цей край знову і знову.
Паленята – одна з національних страв Синевиру, яка має дуже цікаву історію створення. Їжа готується за особливим рецептом, який знають тільки місцеві жителі. Після того, як ви завершили приготування тіста, його потрібно розкачати та нарізати акуратними шматочкам у формі квадратів. Далі переходять до роботи з начинкою. Форма у паленят, також доволі особлива. Грибна юшка – найпопулярніша страва серед жителів гірських районів. Готують юшку за старовинним карпатським рецептом. Готову страву рекомендують куштувати зі сметаною. Жителі Синевиру, люб’язно поділилися рецептом, щоб кожен українець зміг відчути смак традиційних карпатських страв.
До теми
- У Кам’яниці висадили «Дерева пам’яті» на честь українських героїв
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- Закарпатські патрульні нагадують пішоходам про їхні права та обов'язки
- На Закарпатті продовжують реабілітаційні заходи для бійців, які повернулися із зони бойових дій
- Захисник "Азовсталі" з Чопа Олексій Чорпіта провів у полоні майже три роки. Вдома на нього чекали мама та сестра
- ТОП-10 закарпатських квітучих маршрутів, які викликають захоплення у туристів
- Батько написав про полеглого сина: В Ужгороді презентували унікальне видання – книгу «Доброволець»
- Дату беатифікації блаженного Петра Павла Ороса на Закарпатті перенесено
- Науковці ведуть цілодобову пряму трансляцію життя сов із гнізда птахів на Закарпатті
- Поливаний понеділок: традиції, обряди та цікаві факти
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
- Світле свято Воскресіння Христового - головні традиції та звичаї Великодня
- Людмила Губаль: «Писанка — це лист до Бога»
- Як на Закарпатті створюють традиційну бойківську писанку: техніка та орнаменти
- Розклад Великодніх богослужінь та освячення пасок у храмах Ужгорода
- Плануйте поїздки: на Великодні свята на кордонах Закарпаття очікується збільшення черг
- Ужгородський батальйон ТрО терміново шукає операторів БПЛА та спеціалістів з РЕБ
- Майбутні підприємці Закарпаття ярмаркували у Львові
- Група Tolk стала найчисельнішою командою благодійного півмарафону в Ужгороді
- Рожева весна на тарілці: в Ужгороді створили сакура-меню зі справжніми квітами
До цієї новини немає коментарів