Як у Мукачеві вперше пересадили серце: історія донорства і чоловіка, який отримав другий шанс на життя

Як у Мукачеві вперше пересадили серце: історія донорства і чоловіка, який отримав другий шанс на життя

 

Водію швидкої допомоги Віктору Миколайовичу у ніч з 8 на 9 лютого пересадили донорське серце — це перша трансплантація серця, яку провели на Закарпатті, - пише Закарпаття 24.

Надскладна операція відбулася у Лікарні Святого Мартина і тривала 9 годин. Разом з лікарями Лікарні Святого Мартина працювала команда фахівців з Першого медичного об’єднання Львова.

Доноркою органів стала жінка, мозок якої помер внаслідок гострого ішемічного інсульту. Її чоловік дав згоду на трансплантацію органів. Її рідні сказали «Ми не змогли врятувати її, тож нехай врятуємо інші життя». Перед видаленням органів донорку провезли до операційної через коридор пошани, у який вишикувалися медики. Реципієнтом обрали жителя Львівщини — Віктора Миколайовича, адже тести на сумісність органів показали, що його організм найкраще своє прийняти чуже серце. Крім того, органи померлої донори врятували життя ще трьох людей: її печінку пересадили жінці з Закарпаття, одну нирку чоловіку з Житомирської області, іншу — жінці зі Львівщини. Ці органи була змогла оперативно транспортувати у спеціальних боксах.

Зараз пацієнт з новим серцем знову стає на ноги. Чоловік проходитиме реабілітацію у Львові, тут йому підберуть спеціальне лікування. Віктор Миколайович каже: перше, що він зробить, вийшовши з лікарні — подякує лікарям і дітям.

 

17 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів