На Закарпаття прибуло 4566 осіб з інвалідністю. До війни їх було 6 тисяч (ВІДЕО)

На Закарпаття прибуло 4566 осіб з інвалідністю. До війни їх було 6 тисяч (ВІДЕО)
Чи доступне Закарпаття для вимушених переселенців з інвалідністю в ефірі "Суспільне Спротив" розповів голова обласного товариства осіб з інвалідністю Денис Сухотін.

 

"У першу чергу, коли люди з обмеженими можливостями приїжджає на залізничний чи автомобільний вокзал, вони стикаються з недостатньо розвиненою інфраструктурою. На самому вокзалі недостатньо інформаційних показників, а обслуговування переселенців знаходиться в центрі міста і добиратись з вокзалу досить складно. Перешкодою є і високі бордюри, незручні пандуси. Коли починалась війна, в основному потрібні були тимчасові засоби реабілітації. Після восьми місяців війни все стабілізувалось", — розповідає голова обласного товариства осіб з інвалідністю Денис Сухотін.

"На Закарпаття прибуло 4566 осіб з інвалідністю. До війни їх було 6 тисяч. Також є пансіонат, який обслуговує людей з обмеженими можливостями, але достатньої кількості міст через війну немає. В області почали перелаштовувати старі приміщення на житлові будинки для проживання переселенців", — йдеться у інтерв'ю.

Суспільне

 

29 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів