В Закарпатті лісові господарства завдають шкоди червонокнижним рибам

В Закарпатті лісові господарства завдають шкоди червонокнижним рибам

 

Лісові господарства вкотре завдають шкоди середовищу існування водних боіресурсів. Про це повідомляє пресслужба Закарпатського рибоохоронного патруля.

Так, 28 вересня 2022 року, в ході проведення рибоохоронного рейду в урочищі Пригудин, потік Пригудин околиця с. Тарасівка, Тячівського району інспекторами Закарпатського рибоохоронного патруля зафіксовано порушення природоохоронного законодавства. А саме, на території Тарасівського лісництва ДП «Мокрянське ЛМГ» виявлено факт проведення господарської діяльності на період дії осінньо  – зимової нерестової заборони в межах земель водного фонду та безпосередньо в руслі потоку Пригудин. При проведенні лісозаготівельних робіт використовувалась важка автомобільна техніка. Автомобіль ЗІЛ 131, який вивозив деревину, здійснював переїзд потоку та рухався безпосередньо по руслу потоку, довжиною близько 300 м.  В ході проведення огляду місця порушення виявлено, що  значна частина деревини, порубочних решток знаходиться у руслі. Наслідком чого є утворення тяжких стоків потоку, який впадає в річку Терешулка. Така діяльність вкрай негативно впливає на середовище існування водних живих біоресурсів, зокрема, особливо цінних видів занесених до Червоної книги України, у такий важливий період розмноження риби, як нерест.

Працівника Тарасівського лісництва ДП «Мокрянське ЛМГ» притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 85 ч. 3 КУпАП.

Здавалося б, що відповідальні особи за забезпечення охорони унікальних природних комплексів та об’єктів, рідкісних видів тваринного світу не повинні своїми діями суперечити вимогам чинного законодавства. Слід відзначити, що лісові господарства не вперше завдають шкоду рибному господарству такими діями. https://bit.ly/3CnheRa.

Закарпатський рибоохоронний патруль закликає громадян не бути байдужими до рибних запасів. Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства – прохання терміново повідомляти на «гарячу лінію» : (098) 585-61-64.

 

02 жовтня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів