Закарпатська та Луганська ОВА підписали угоду про допомогу вимушеним переселенцям

Закарпатська та Луганська ОВА підписали угоду про допомогу вимушеним переселенцям

 

В Ужгороді 1 серпня підписали Угоду про співробітництво та партнерство між Закарпатською та Луганською обласними військовими адміністраціями. Про це повідомили на сайті Закарпатської ОВА.

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита та керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай підписали документ про підтримку вимушених переселенців.

"Відтепер на базі нашої ОВА на період воєнного стану буде працювати група фахівців Луганської адміністрації, які опікуватимуться гуманітарними питаннями щодо внутрішньо-переміщених осіб з їхньої області. Через окупацію десятки тисяч людей уже вимушено переїхали на Закарпаття. Ми очікуємо додаткові хвилі переселенців і комплексно готуємося до вирішення цього питання", — прокоментував Віктор Микита.

За його словами, фахівці Луганської ОВА координуватимуть потік вимушених переселенців зі свого регіону, підготують спеціально облаштовані приміщення для тимчасового проживання людей, займатимуться питаннями освіти, працевлаштування та соцзахисту.

"Таке рішення продиктоване умовами воєнного стану та досвідом, який Закарпаття здобуло, прийнявши найбільшу кількість ВПО у країні", — зазначив Віктор Микита.

 

01 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів