Уламки ракет, зброю, світлини з війни і розчищені підвали представили сьогодні в Ужгородському замку

«Якщо таке десь побачите – в жодному разі не беріть до рук, не чіпайте! Ідіть звідти геть і зателефонуйте на 102 або попросіть старших повідомити про вашу знахідку», – так сьогодні пояснював в Ужгородському замку ювенальний поліцейський на лекції дітям про безпеку під час війни.

 

У Закарпатському обласному краєзнавчому музеї ім. Тиводара Легоцького в замку на виставку просто неба «Страшні реалії війни» до діючої експозиції «Коли гримлять гармати, музи мовчать» додалися моторошні експонати – уламки реальних ракет, якими росіяни обстрілюють Україну. Залишки «Точки-У», С-300 та інших можна оглянути на одному із подвір’їв історичної пам’ятки.

У внутрішньому, дворику Ужгородського замку також представлене сучасне озброєння, яким, за сприяння західних партнерів, наші воїни захищають Україну.

Виставку та лекцію зорганізували з нагоди відзначення Дня Української Державності. У внутрішньому дворику музею також представлена фотовиставка світлин із зон бойових дій донецького майстра Сергія Ваганова.

На урочистостях сьогодні в замку із привітаннями з Днем Української Державності виступили в.о. директора музею Ольга Шумовська, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, керівниця апарату Закарпатської облдержадміністрації Руслана Натуркач, військовий 15-го окремого гірсько-штурмового батальйону Роман Комісарук. Емоцій додавали музичні композиції арт-батальйону Ужгородського інституту культури та мистецтв.

Сьогодні для гостей Ужгородського замку також уперше відкрили ще частину нещодавно розчищених підвалів. Там планують облаштувати середньовічну експозицію та фотозону для відвідувачів.

Ужгородська міська рада

 

28 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів