На Закарпатті понад місяць вимушені переселенці отримують соцвиплати у відділеннях "Укрпошти"

На Закарпатті понад місяць вимушені переселенці отримують соцвиплати у відділеннях "Укрпошти"
На Закарпатті понад місяць вимушені переселенці отримують соцвиплати у відділеннях "Укрпошти". Більш як 161 мільйон гривень — таку суму соціальної допомоги отримали вимушені переселенці через "Укрпошту" в області впродовж квітня й першої половини травня. Про це 17 травня Суспільному повідомив директор Закарпатської дирекції "Укрпошти" Сергій Калій.

 

За його словами, у відділеннях пошти таку допомогу переселенці отримують з 1 квітня. Заступник голови Закарпатської військової адміністрації Петро Добромільський повідомив, щоб отримати соцвиплату, людина повинна мати статус внутрішньо переміщеної особи.

У відділенні "Укрпошти" черга до двох залів. В одній стоять ужгородці, аби сплатити платежі, в іншій — вимушені переселенці, аби отримати соціальні виплати. Чекає тут і Олена з Донецька: "Я прийшла отримати допомогу як переселенка. Записалася (у чергу — ред.) ще 15 травня, тоді була 9-та за списком, але нічого не отримала. Сьогодні списків немає, лише жива черга. Тоді дуже великі черги були, тому я тут чекаю, коли трішки менше людей буде. Два оператори обслуговують. Я самотня, тому мені швидко оформлюють допомогу, а коли приходить сім'я з чотирьох людей, то стоять тут довго".

 

17 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів