Долина нарцисів на Хустщині почне квітнути 8 – 10 травня

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
Долина нарцисів у селі Кіреші почне квітнути на 8 – 10 травня, очікується традиційне цвітіння нарцисів, котрі щороку приваблюють тисячі відвідувачів.

 

Долина нарцисів у селі Кіреші почне квітнути 8 – 10 травня

Коли квітне Долина нарцисів? З таким запитанням до нас звертаються, а ми звісно відповідаємо. За інформацією фахівців Природоохоронної науково-дослідної установи Карпатський біосферний заповідник Долина нарцисів у селі Кіреші почне квітнути на 8 – 10 травня 2022 року. 

Вегетація нарцисів проходить нормально, але цвітіння станом на сьогодні ще немає. Тому доведеться ще почекати. Весна цього року не тішить теплом  та сонячним промінням нарциси, тож дикі нарциси очікують на більш сприятливі погодні умови.  Очікується початок цвітіння нарцисів на 8-10 травня 2022 року.

З метою підготовки візитерів, Карпатський біосферний заповідник готує відповідну інфраструктуру, а саме:

  • ремонтує оглядові майданчики;
  • перехідні містки;
  • поновлюємо інформаційні стенди.

Очікується, якщо погодні умови сприятимуть, то активне цвітіння триватиме до двох тижнів. То ж у цей період можна буде побачити усю красу Долини нарцисів, та зсробити гарне селфі з нарцисами.

Зверніть увагу, що окремі туроператори пропонують послуги – тур в долину нарцисів.

Цікаво! Турінформ Закарпаття повідомляє, що в околицях міста Хуст та села Кіреші, знаходиться не лише Долина нарцисів, але й інші не менш цікаві об’єкти, а саме:

    • Унікальна закарпатська “Селиська сироварня”, та крамниця крафтових продуктів “Селиський Ракаш”, та ресторан повільної їжі “Гелета” у селі Нижнє Селище.
    • Відвідати дерев’яні храми Хустщини:  у селі Сокирниця, храм Св. Миколая (ХVІІ ст.), Данилово храм Св. Миколая (1779 р.) та Крайниково, храм Св. Арх. Михайла (1668 р.) та дерев’яний  храм святої Матері Параскеви у Олександрівці.
    • Купити традиційні сувеніри з лози (в селі Іза) та вироб з кукурудзяного листя (у селі Вишково).

tourinform.org.ua 

 

05 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів