В Ужгороді поховали Захисника України, молодшого сержанта Валентина Деревенського

В Ужгороді поховали Захисника України, молодшого сержанта Валентина Деревенського
Валентин Вікторович Деревенський народився 23 вересня 1977 року в селі Ювілейне на Херсонщині, жив у селі Стара Маячка, у мирний час займався фермерством.

 

На захист Вітчизни став у 2014 році, розпочав службу у 54-ій окремій механізованій бригаді, а з 2020 року служив у 17-ій окремій танковій Криворізькій бригаді імені Костянтина Пестушка, на протитанковому військовому комплексі «Корсар» та «Стугна». За бойові заслуги у 2014 році нагороджений медаллю «За відвагу», у 2015 році – медаллю «За оборону рідної держави». Указом Президента України від 29 вересня 2016 року нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни». 31 березня 2022 року як Герой загинув під Попасною на Луганщині, множинні осколкові поранення від вибуху виявилися несумісними із життям.

Попрощатися із захисником сьогодні прийшли ужгородці, керівники області та міста, військові. Від головнокомандуючого Збройних Сил України Валерія Залужного зачитали пам’ятний лист із подякою за службу. У Валентина Деревенського залишилася дружина, яка через війну змушена була покинути домівку і зараз в Ужгороді, двоє синів – 12 та 23 років, мати.

Вічна пам’ять та слава Герою!

Ужгородська міська рада

 

13 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів