Книги та іграшки для дітей вимушених переселенців збирають у Закарпатській обласній бібліотеці

Книги та іграшки для дітей вимушених переселенців збирають у Закарпатській обласній бібліотеці
Книги для дітей та дорослих, а також іграшки збирають у Закарпатській обласній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка. Роблять це з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це Суспільному розповіла бібліотекарка Євгенія Напуда.

 

За її словами, зібрані книжки відправляють вимушеним переселенцям в заклади, де вони тимчасово проживають, а також закордон. Пакет з іграшками у Закарпатську обласну бібліотеку принесла ужгородка Юлія Соломонюк. "Я принесла іграшки для дітей, які зараз в Польщі. Це іграшки моєї молодшої сестри. Це тільки перша партія. Як не долучитися до такого збору?! Якщо ти маєш можливість якось долучитися, щось принести, щось купити, то чому б ні?!", — розповіла Юлія.

Бібліотекарка Євгенія Напуда каже: книги почали збирати з перших днів повномасштабного вторгнення, бо про це просили вимушені переселенці.

"Ми почали отримувати запити на дитячі книжки. Ми вже надіслали три пакунки: один в Словаччину нашим українським діткам, один на Закарпаття в Приборжавське, де перебувають родини переселенців, а також один пакунок поїхав у бомбосховище в одне із міст, де наразі перебувають в укритті близько 70 діток", — розповіла бібліотекарка.

За словами Євгенії Напуди, охочі приносять книги різних жанрів та для різної вікової категорії. "Великий запит на казки у діток. Усі просять українською мовою, тому я завжди акцентую та наголошую, щоб люди приносили книжки українською мовою. Автори різні: як українські, так і закордонні, які перекладені на українську мову. Є частково класика, є багато таких популярних видань і дуже багато казок народів світу", — розповіла бібліотекарка.

Із тих книжок, які приносять люди, які не входять і не є частиною нашого бібліотечного фонду, то можна не повертати. Бібліотечний фонд також доступний для всіх. Скільки книг уже принесли, Євгенія назвати не може, бо щодня отримують різну кількість.

Євгенія Напуда розповіла: з 2 квітня книги збирають для дітей вимушених переселенців, котрі зараз живуть у Польщі. "Також отримали запит і на м'які іграшки для діток, тому зараз, окрім книжок, збираємо і іграшки. Наразі це в Польщу поїде до наших діток, які там перебувають. Можливо надалі ми також будемо іграшки надсилати в бомбосховища, якщо будуть такі запити", — розповіла Євгенія.

Пакунок з книгами та іграшками дітям у Польщу відправлять у п'ятницю, 8 квітня.

Суспільне Закарпаття

 

 

05 квітня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів