На Закарпатті для вимушених переселенців встановлять тимчасові міні-будиночки

На Закарпатті для вимушених переселенців встановлять тимчасові міні-будиночки
Про це вчора під час зустрічі із першим заступником голови Державної митної служби України Олександром Щуцьким розповів голова Закарпатської облради Володимир Чубірко. На зустрічі було обговорено пришвидшену процедуру оформлення таких вантажів.

 

Володимир Чубірко зазначив, що на сьогодні Закарпатська облрада організувала і продовжує організовувати значну кількість гуманітарної допомоги, насамперед, від своїх багаторічних партнерів з Чехії, Угорщини, Німеччини, Литви, Словаччини та інших країн Євросоюзу. Він підкреслив, що всі ці вантажі проходили оформлення на митних постах дуже швидко і безперешкодно, завдяки злагодженій роботі відповідальних за цей напрямок служб, в тому числі митниці.

– Найближчим часом час Євросоюз має на меті реалізувати благодійний проєкт і передати Україні міні-будиночки для переселенців з усіма необхідними комунікаціями. Нині потрібно на центральному рівні врегулювати питання їх правомірного ввезення на митну територію України, - зазначив очільник облради. Зі свого боку Олександр Щуцький пообіцяв максимально сприяти у вирішенні цього питання.

Заступник голови Держмитслужби також поінформував, що нині процедуру ввезення гуманітарної допомоги максимально спростили, а для її швидкого оформлення збільшили чисельність інспекторів безпосередньо на митних постах. За словами посадовця, нині немає випадків необґрунтованих простоїв гумвантажів, а Держмитслужба тісно співпрацює з різними волонтерськими організаціями задля пришвидшення пропуску першочергових потреб військових та переселенців.

Пресслужба Закарпатської облради

 

19 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів