В Ужгородському Скансені діти декламували вірші Тараса Шевченка

В Ужгородському Скансені діти декламували вірші Тараса Шевченка
В Ужгородському Скансені діти декламували вірші Тараса Шевченка. Зробили це спеціально до дня народження Кобзаря. Про це Суспільному повідомив директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан.

 

За його словами, це діти ужгородців, а також читачі Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва. На заході заспівали й пісню на слова Шевченка. Три пісні на бандурі зіграла викладачка вокалу Ужгородського інституту культури і мистецтв Марія Мартинюк.

"Його поезія настільки глибока, вона непроста, чесно кажучи. Якщо задуматися, вона більше сумна більше, але та енергія, яка є в тих словах, має дуже глибокий зміст. Кожен раз, коли ми перечитуємо, ми трішки звикаємо до його поезій, але потрібно щоразу перечитувати й заглиблюватися у той зміст, який є в цих словах", — пояснює музикантка.

Директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан каже: захід провели біля хати з села Тибава Свалявського району.

"Ця хата у дечому нагадує садибу, хатинку, у якій народився, зростав Тарас Григорович Шевченко. Це традиційна глинобитна хата, яка була характерна не тільки для західного регіону, а й для цілого центрального регіону України. Дуже радує, що до цього заходу долучилися саме діти, бо саме вони є майбутнім для нашої країни, Шевченкові слова, які вони сьогодні говорили, вони завжди були, є і будуть, на моє глибоке переконання, актуальними», — очільник закладу", — зауважив очільник закладу.

Після декламування віршів, діти пішли до експозиційної зали Закарпатського музею народної архітектури та побуту. Там вони малювали малюнки на тему Шевченкових творів.

Суспільне Закарпаття

 

09 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів