Ужгородська міськрада долучиться до проєкту «Безпечне Закарпаття»

Ужгородська міськрада долучиться до проєкту «Безпечне Закарпаття»
Працівники Ужгородської міської ради долучаться консультаціями та практичними порадами до розвитку загальнообласної системи відеоспостереження «Безпечне Закарпаття». Це вирішили сьогодні на нараді в облдержадміністрації за участі заступника голови облдержадміністрації Олександра Пацкана, заступника Ужгородського міського голови Василя Гомоная, керівника відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації ОДА Василя Гомоная, начальника управління комп'ютерного та програмного забезпечення Ужгородської міської ради Миколи Урсти, представників Головного управління Національної поліції в Закарпатській області.

 

Ужгород – наразі єдине місто в області, де вже кілька років працює програма «Безпечне місто Ужгород» і розбудовується система відеоспостереження та відеоконтролю. Завдяки грантовому проєкту «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре (Безпечні міста)» в обласному центрі встановили 38 камер: 18 – оглядових та 20 – із функцією розпізнавання облич. Технологія дає можливість розпізнавати до 30 людей водночас, має бібліотеку із 30 тисяч облич та функцію тривоги за визначеними характеристиками (осіб, транспортних засобів чи номерних знаків). Загалом зараз в Ужгороді працює 256 камер, із яких 155 – оглядові, а 56 – із можливістю розпізнавання автомобільних номерів, 20 – із можливістю розпізнавання обличчя, 3 роботизовані камери. Ще 22 камери, підключені до системи, – від підприємців. Доступ до системи відеоспостереження в Ужгороді мають правоохоронці, які щодня використовують її для розкриття правопорушень та пошуку осіб, які їх вчинили.

На нараді в Закарпатській ОДА йшлося про розвиток загальнообласної системи відеоспостереження, її розбудову та ефективне функціонування. Як зазначалося, «Безпечне Закарпаття» – інтегрована система, яка здійснює відеонагляд та відеоаналітику, складається з центрального вузла та камер, розміщених на території області. Мета системи – створення безпечного середовища для проживання закарпатців, попередження загроз життю та здоров'ю людей, посяганню на майно населення та територіальних громад області.

За підсумками наради вирішили створити робочу групу, до якої, зокрема, увійдуть представники Закарпатської ОДА, Ужгородської міської ради, Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, Головного управління ДСНС України у Закарпатській області та Управління Служби безпеки України в Закарпатській області. Спільно з територіальними громадами визначать локації, де потрібно встановити відеонагляд, працюватимуть і над залучення коштів для реалізації проєкту.

Наразі на Закарпатті загалом 343 камери, зокрема, 121 – з аналітичними можливостями та 20 камер з функцією розпізнавання обличчя.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів